Monday, October 31, 2011

311011 : Lexis Water Chalet




water level pada jam 3 petang




air dah naik.. jam 6 petang




view di tempat yang sama pada waktu malam


seronoknya kalau hari-hari blogwalk sambil ngadap view macam ni


tapi time tido
boleh dengar bunyi air 'gluk gluk gluk' kat bawah
seghiauuu pun ada! hihi





.

Saturday, October 29, 2011

291011 : Weekend Escapade





aktiviti relaksasi minda
:))


petang ni tunggu sunset


malam kita cari seafood


yayy!



.

Friday, October 28, 2011

281011 : Zukunft Blogger (Future Blogger)




umo baru 5 tahun, dah dapat netbook sendiri
mummy dulu 5 tahun, pegang remote TV pun tak berani!

dah.. pasni jangan kacau laptop mummy dengan daddy lagi!
;p




.

Wednesday, October 26, 2011

261011 : Haji Mabrur... aminnn






berlepas : 24 oktober 2011




.

Tuesday, October 25, 2011

251011 : Featured in Pengantin


Keluaran Oktober 2011:




Keluaran November 2011 :





;)



.

Monday, October 24, 2011

241011 : Meet The Bloggers





dekat dan jauh datang ke mari
di rumah kakcik semua jadi happy
terima kasih daun keladi
lain kali kita jumpa lagi


:D




.



Friday, October 21, 2011

211011 : Lovely Song On Friday Night :)

video
this video was taken in 2009



and last night, after 2 years
they sing the song again
:)




video


...and I am the HAPPIEST mummy in the world!
:D



please ignore the messy background ;p



.

Thursday, October 20, 2011

201011 : Erraten! (Guess!)






kalau tuan bijak bistari
di dalam balutan apakah isi
andai jawapan tepat sekali
ada hadiah bakal menanti

(clue : mesti la makanan.. hehe)


;)



ooppps..
happy 40th birthday to my eldest brother!
Allah bless u always, brader!
semoga berjaya menghasilkan iklan-iklan yang lebih mantoppp lepas ni
(life begins at 40 kannn.. ;) )
aminnn..



.

Wednesday, October 19, 2011

191011 : WW~ Let's Put A Smile On Our Face









pfftt.. mood sangat tak best! lambatnya 2 minggu lagi..



.

Tuesday, October 18, 2011

181011 : Reis (Rice)




sedap beras ni.. beras siam
incik suami kirim kat kawan dia beli kat kelate

Wangiiii...
macam nasik petak kat Black Canyon Coffee tu
(nasi petak = bak kata Bujal X)


Bahaya untuk orang nak yang berdiet tapi..
sebab bila habis sepinggan, mesti terasa nak tambah lagi!!
~huhu~



saya mogok takmo pi keje hari ni --> sakit otak!!
8.30am-6.00pm = 73 patients.. apa kes?? ;p




.

Monday, October 17, 2011

171011 : Damen (Ladies)




dia tua setahun daripada saya
tapi saya enggan kelihatan lebih berusia daripada dia

heheh.. namanya pun wanita kannns..

jangan tanya saya keberkesanannya
sebab saya pun baru mula
kita tunggu jer 2 bulan lepas ni macamana hasilnya
;)



psst.. ini bukan promo produk



.

Saturday, October 15, 2011

151011 : Mittagessen (Lunch)




Kuey Teow Ginger Beef


Sedap!
kat mana lagi kalau bukan kopitiam favret kitorang
~Old Timer Coffee~
(belakang AzZahrah)


beef dia.. hmm.. kenyal tapi tak liat
haha.. tak tau nak explain camne.. yang penting sedap
;)



.

Friday, October 14, 2011

141011 : Auslegung (Interpretation)



Tafsiran daripada seorang anak berusia 5 tahun


Gambar 1
Jangan bakar tempat minyak.. nanti meletup!


Gambar 2
Tak boleh bawak kunci dekat luar


Gambar 3
Tak boleh cakap kat handphone
kenapa?
nanti keretanya bergerak..



kihkih~




.

Thursday, October 13, 2011

131011 : mit dem Bus? (Naik Bas?)



dah lama giler tak naik bas
ngeri seyyy ;p

bagi la tiket flight for four
baru best kan?
hehe..


Jom.. sape nak ikut jalan-jalan kat Danga Bay?
;)




.

Wednesday, October 12, 2011

121011 : Grand Door Gift






mewah kan?
ni ler projek yang saya cerita hari tu

untuk bisnes kitorang yang ini
(anak sape la pengantin bertuah ni..)


bergelumang dengan kain net, reben dan manik la pulak lepas ni

;)



.

Tuesday, October 11, 2011

111011 : Wochenend-Projekt (Weekend Project)




the same design that the tailor wanted to charge me rm75
cisss.. cekik darah!! dah la siapnya tak pernah on time


akibat kekecewaan yang terlampau,
terpaksa  la saya meng'apply'kan skill menjahit orang
kepada skill menjahit baju


horrayyy... selamat rm75
dapat sedondon lagi anak beranak! ;p




.

Saturday, October 8, 2011

081011 : Hint Untuk Incik Suami








agak-agak sesat kat sana sok,
bukak la balik entri ni yer


danke.. ich liebe dich!
*wink wink..




sape nak kirim, angkat tangan!
(tapi bukan kirim dengan air liur je tau.. heee~)
;)




.

Friday, October 7, 2011

071011 : Kommen Hier (Come Here)



saya tak tipu punye


itu memang nama dia



UNIK kan? ;)



yup.. he's not malaysian


.

071011 : Neues Auto? (New Car?)





oh tidakkk



masih setia dengan yang ini jugak


selagi tak meragam,
saya lagi rela kumpul duit nak pegi Vienna
daripada kumpul untuk downpayment kereta baru
(jangan tak jadi pegi sudah.. uwaaaaa~)


mana tau, kalau betul gaji kakitangan awam naik 40%
boleh la saya merengek mintak estima pulak kot?


hahaha
berangan lagi!!

;p


saya tak susah.. tapi tak juga mewah.. alhamdulillah..



Thursday, October 6, 2011

061011 : and the answer is...



ini la benda yang kena radiation semalam




pandangan tepi


hehe



.

061011 : Abendessen in Italien (Dinner in Italy)




fuhhh..
SEDAP giler, NIKMAT tak terkata!!

walaupun harga boleh tahan *ehemm,
tapi memang tak menyesal makan kat sini (klik) 

ayuh warga bangi & sekitar
kita support dan meriahkan kedai ni
(tak payah pegi kedai pakcik toni ataupun pakcik jemaat)
:))


markah saya bagi: 9/10!




.


Wednesday, October 5, 2011

051011 : Teka-teki Petang Rabu



apekah ini?

;)




.

051011 : Einfach, Schnell und Lecker (Easy, Quick and Delicious)



nak makan roti canai sedap
tapi malas nak pegi kedai mamak?


inilah solusinya!
dari freezer-campak atas frying pan-terus ke meja makan
mudah kan?



.

Tuesday, October 4, 2011

041011 : Tagtraum (Daydream)


nak rumah kaler ala-ala turquoise
tapi nampak macam tak berapa sesuai dengan bumbung kaler oren tu
hmm.. mungkin kena cat bumbung jugak jadi kaler kelabu


heheh


berangan tak kena bayar kan???
;)




.

041011 : Sammlung (Gathering)




4 wanita gojes?
hihi ;)


ich danke Ihnen für Ihre Gastfreundschaft, kak Yan!
(thank you for your hospitality, kak Yan)
:D



(mode ~ tengah kemaruk nak blajo cakap german! haha)



.


Monday, October 3, 2011

031011 : Kostenloses Essen


first time pegi kedai ni walaupun letaknya cuma depan rumah

temankan makcik saya yang sanggup turun dari SA
semata-mata sebab nak pegi sini
sambil-sambil, ambik kesempatan la makan free ;)


Kesimpulannya..
saya masih setia dengan produk-produk kak ariyani

mintak maaf la banyak-banyak pada peminat-peminat kak paridah ye
tudung memang fashionable
tapi chiffonnya terasa keras di tangan saya yang halus mulus nih.. auww ;p





.

Sunday, October 2, 2011

021011 : Tangkap Lelehhhh..


.. benda ni pun ye..


tapi


lagi touching bila tengok ending
citer The Back-up Plan tu haa


hehehe
yup.. ini ialah scheduled entry

:D



.

Saturday, October 1, 2011

011011 : Wochenende ist hier! Yayyy


it's saturday!!
:D



teka yang mana satu anak cino?

hehe



selamat ber-wiken!!!




.