Sunday, December 2, 2012

Fenomena

Assalamualaikum


Lama tak masuk sini kan
banyaaaaaknyaaa semak samnun

Fenomena di Bangi pagi ni
p e r c a y a l a h
sedari 12 malam, ramai yang dah melepak di kaki lima


hanya kerana tudung
mereka sanggup jadi gelandangan


ada akal
f i k i r

:)





.

48 comments:

  1. Replies
    1. dan aku pun gigih skali nak skodeng diorg
      .. mujur ada teropong.. hahaha

      Delete
    2. nk ckp bodo jgn buleh? hihiiii

      Delete
    3. Hebak teropong kak hanie....fuhh.


      Inilah yg depa kata semangat membara. Kehkeh...

      Delete
    4. astaga.
      apaketoooot sangat smpi mcm tu sekali?

      pelik org zaman skrg kan?
      pakai tudung mahal2, tapi kdg singkat jugak.

      Delete
    5. wani..
      tak bodo..
      tapi terlampau cerdik


      najwa..
      teropong cap ayam jer
      hahaha


      isabelle,
      papepun, kita puji semangat dan kegigihan mereka dan keluarga mereka
      hikhik

      Delete
  2. Replies
    1. serupa ada skru sudah tanggal 8 biji..
      kekeke

      Delete
  3. hanie, ko patut foward gambar ni kat tokey kedai tayar goodyear tu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..
      aku takdak email dia..
      takpe.. nnt aku print, suh dia tampal kat dinding buat koleksi ;)

      Delete
  4. huhuhu..
    agaknya kalaulah sale nie dr bulan2 sebelum nie..
    ayu tauuu

    pasti dok hanie dp update blog dulu

    so.
    ayu nak ucap tq pada NYATA JELITA..

    hahahhah..
    (nasi lemak! nasi lemak!, eh.. saya jual bantal.. tilamm... eh.. salah lagi.. saya jual berus gigi sebenarnya)

    bahaaabahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ni Q tak sampai ke rumah, ayu
      tu yg tak masuk blog tu.. kekeke

      sabun mandi! sabun mandi!! deodorant! minyak wangiiii!!
      hahahha

      Delete
  5. MasyaAllahhh..
    macam ni punya orang pun ada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab ada la, maka saya skodeng, kak azie
      kekeke

      Delete
  6. Masyaallah..nak beli tudung je sampai macam tu??ish2...Hanie..kalau tak tengok gambar ni tak percaya lah..masa Hanie update kat FB..acik tak perasan pun apa halnya..rupanya nak beli tudung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun macam tak percaya acik..
      festaim betul2 nampak diorg tido kat koridor depan mata
      dulu2, time anta jemaah haji jer nampak orang melayu kumpul ramai2 camni
      hihi

      Delete
  7. Pengusaha tudung ni memang usahawan berjaya betui..
    Dengaqnya tudung ni satu pelaburan.. Ada kenalan makchaq beli masa sale n jual semula dengan keuntungan berpuluh ringgit, w/pun dah pakai(2nd hand). Post kat fb x sampai sejam dah ada buyer dari luar daerah..even dari Sabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makchaq..
      papepun saya still rasa management depa kena tukaq sistem..
      sebab sistem tak betul la maka depa jadi lagu ni..
      katanya, dok beratoq camtu, 2 lai aja pun boleh beli

      Delete
  8. Salam kenal Hanie.
    Kerana tudung mama kenal Dr Hanie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mama ju..
      ada hikmah jugak kisah tudung ni kan
      dapat kenal mama ju :)

      Delete
  9. adoilaaaa... berapa murah tudung tu ya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling murah 120 sis
      tapi mungkin ada yg jual balik sehingga 200
      tu yg berebut tu agaknya

      Delete
  10. Hihihi...sambung kat sini lak ye. Mmg 'bodo' lah kalau sanggup menjadi ore homeless padahal ada je rumah tapi dok sanggup gak tido kaki lima just bcoz nak beli tudung cik paridah tu...adoyai :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah..
      nak meniaga pun, ada cara lain yg lebih baik kot
      tak perlu menyusahkan diri sampai camni

      Delete
  11. Replies
    1. iye kakak..
      gua terkejut! tido malam tak lena!
      rasa tak selamatttt bila kita tido, tapi ada raaaaamai org berdekatan rumah kita

      Delete
  12. cantek sgt agaknya tudung tu ye? sampai sanggup tidur di Kaki Lima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik di mata diorg la kc
      kan boleh jadi jelita bila pakai tudung tu.. hihi

      Delete
  13. .:: Salam... Mohon kebenaran share entri ini di blog saya ya... Terima kasih... ;) ::.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..
      sama-sama :)
      entri yg bukan nak mengutuk sangat pun, tapi lebih pada luahan hati penduduk setempat yg rasa 'tak aman' bila ada benda2 camni

      Delete
  14. wa pakai tudom cap pasar malam.
    hevennnnnnn.
    murah.
    jimat.

    tgh pasang nawaitu nk cuba jahit tudom sndr.
    blh tampal cap 'kakngah'
    kehkehkeh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada tudung cap 'kakngah',
      wa misti pileeyyyyy
      hahaha

      Delete
  15. Ko jgn weh. Kang hakak2 neh saman..errr..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tolong bayokan ler ayu
      aku pun bole saman gak.. saman sbb mengganggu ketenteraman hidup aku

      Delete
  16. Depa kasi gempak le tu...baru nampak tudung depa tu ada rege...ada class. Ishkkk...pelik2, berasak dalam sale di sogo pun dah rimas inikan pulak bawak anak berkhemah kat koridor.

    ReplyDelete
  17. fuyoo..sanggup tu..dashyat2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya teringin nak tanya..
      berapa yg diorg spend utk beli telekung solat pula

      Delete
  18. perghhhh dasyatnya smp sggp beratur panjang nak beli tudung jea
    baik tidor aman2 di rumah

    ReplyDelete
  19. adoiyai.

    adoiiiiyaiiiii.....

    adoiiiiiiiiyyyyaaaaiiiiiii........

    ReplyDelete
  20. ena..
    kita yg dok dlm rumah ni pulak yg tak aman..
    hahaha.. sapo nak jawab tu??


    GB,
    awat.. sakit gigi ka?
    sakit kapla ka?
    kekeke

    ReplyDelete
  21. Takut nye....saya x nampak pape ni....(Ci Hani3, saya Aspen....jangan tergozut pulak...hehehhe)

    ReplyDelete
  22. isk isk .. tudung fareeda???? apa ada dengan tudung tu?

    ReplyDelete
  23. kkak hanie....cemana nk wat slide gambar cenggitu..

    ReplyDelete
  24. Salam kenal...mumme bukan anti tp mmg mumme takut dgn fanatism...jd takut...

    ReplyDelete
  25. uish...sampai mcm tu sekali...sorry to say la..agree with Daddy Ziyyad...

    ReplyDelete
  26. Lama tak sesat di sini.
    Link dah terpadam sebab lama tak update.

    Saya pun tak suka dengan fenomena ini.
    Sebab wife saya dah terjebak.
    Sekarang dah belajar jadi usahawan.
    Jualbeli di FB.
    Hampir 24 jam dengan Phone.

    Harga memang tak berbaloi.
    Tapi bila boleh jual untung 30-70 ringgit sehelai,
    sebab tu ramai sanggup beratur panjang.
    Lagi pelik,
    jual 2nd hand pun harga cuma turun 20-30 ringgit aje.

    Nasib baik wife tak minta duit saya...

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)