Wednesday, December 7, 2011

071211 : Mungkinkah Berumah Baru Di Tahun Baru?


G O O D  D A Y  E V E R Y O N E
:)


Maaf la.. sangat la bizi ni
banyak tanggungjawab menanti

Keje macam biasa.. tak henti-henti
nak cuti pun annual leave dah tinggal celah gigi

Ni tengah pening ni
niat dah pindah dalam hujung bulan ni
tapi rumah gayanya macam tak siap lagi

Bukan rumah baru pun.. rumah lama jer yang dibeli
So sebelum masuk ada la benda-benda yang kena dibaiki, ditambahi, dicati.. eheh
Mana nak pikir langsir, nak pikir lantai, nak pikir lampu kipas, nak pikir wardrobe, nak pikit aircond, nak pikir water heater, nak tukar pintu jamban, nak tukar pintu bilik..
haduihh.. semua pun money.. money.. money
ada money, baru la semua benda boleh jadi.. kan?

Kenapa tak beli yang baru?
hehh, mahai weii
nak yang murah, ada.. tapi jauh
kang nak pikir duit minyak lagi, duit tol lagi
takpe ler, lagipun kami dah biasa dengan area sini



berkenan tengok kaler banglo kat Kajang ni
harga 7 angka!
nak beli tak mampu.. tiru kaler aje la.. hihi



berangan nak rumah macam ni
damai jer dalam hati
apakan daya, duit dalam laci tak cukup lagi!
hehe
tapi, ada orang tanya 'tak takut tsunami??'
(cehh.. cantas betul la!)
;)




.



Monday, December 5, 2011

051211 : Doraemon vs Angry Birds


Apa jadi kalau doraemon lawan angry birds?
Sape menang?

Hehe..
in this case, dua-dua pun kalah
dua-dua kena ngap masuk perut




budak kecik ni dah 4 tahun umo eh
bila ditanya nak kek gambar apa.. nak gambar doraemon katanya
layan..



dengan abang Harraz dan sepupu sepapat sebelah family daddy
Yes.. Khayra is a rose among the thorns
heheh



ini cupcake untuk bagi kat kawan-kawan kat rumah babysitter
demand nak gambar angry birds pulak



muka puas hati! haha


Happy 4th Birthday, sayang
Mummy, Daddy and Harraz love you so much!



.

Friday, November 25, 2011

251111 : Shadow Cantik Di Langit



Lokasi : Area Seksyen 8 Bandar Baru Bangi
Masa : 24 Nov 2011 time azan maghrib berkumandang


sebab kamera compact saya dah takde
terpaksa snap dengan htc 5mp saya je ler..


tapi cantik kan?
bukan tiap-tiap hari nampak fenomena ni
:)



[+]
ini gambar yang my brader capture guna ipad
dari Gurney Heights KL
(credit to Bong Mohd Zaidi)




S U B H A N A L L A H




.

Thursday, November 24, 2011

241111 : Macam-macam


Bukan blog Macam Macam Ada
bukan juga blog matcham-matcham
tapi inilah akibat kemalasan yang melampau

(side effect denggi kot? hahahah
alhamdulillah, sudah pulih sepenuhnya)


raya haji..
patutnya saya menyaksikan penyembelihan lembu ni
tapi saya tak larat pergi surau.. wakilkan kat abah saya jer

sebab..


suhu saya di pagi raya
hari ke-6 baru febrile-free


dan dia pulak nun jauhhhh di sana

(dan kamera itu sudah tinggal kenangan saje.. huhu!
agak-agak boleh mintak GF3 macam GB punya sebagai ganti??)



dan
ini juga terjadi
tayar kereta saya menjadi korban di pagi raya
(cinabeng.. entah malaun mana punye keje!)

pagi-pagi saya dengar mak saya jerit tayar kereta hilang
tapi saya langsung tak larat nak bangun tengok
saya tengok gambar kat fb makcik saya jer
kesiannn saya


tayar depan pun dah habis dibuka skrunya
hampir terkorban
mujur tak sempat di ambil


saya drag cuti raya haji seminggu
masa  balik rumah, ada pulak anak kucing mati atas mesin basuh
dah berulat
adeiii!

pastu ada tikus kecik entah dari mana pulak datangnya
masuk dalam rumah ikut celah pintu utama
jenuh pasang perangkap, akhirnya tertangkap
adeiiihhh!


....C O B A A N....


tapi semua cobaan itu ada hikmahnya


dalam pada sakit yang tak berapa kebah lagi
berjaya jugak pergi tengok anak bujang ni ambik hadiah
bagi moral support
:)


dapat jugak attend anak dara ni punya majlis pertunangan
20.11.2011
tahniah, kak yong

dan semalam, 23.11.2011
ialah ulang tahun kelahiran mak yang ke-62
(psst.. mak saya bukan tengah nangis tu, dia tengah gelak sebenarnya.. hehe)



and finally.. selepas 2 minggu berakhir,
si dia yang pergi jauhhhh tu..
yang tercicirkan kamera compact saya tu..
dah balik dengan selamat

dan bawak 'hadiah' yang di nanti-nanti,
dia kata..
1. hadiah birthday - belated
2. hadiah anniversary 2012- advance.. huhuuu~
3. errr.. satu lagi hadiah ape ek? jangan suruh sign borang sudahh..!! hahaha
(handbag jer banyak.. duit  yillekkk wes entekk.. ;p)

ok.. pasni 3 tahun tak beli handbag!



A L H A M D U L I L L A H
S Y U K U R


hati kembali senang, tiada lagi gundah gulana
:)




.

Friday, November 11, 2011

111111 : Lamanya Tak Update



Masih dalam fasa penyembuhan

Seminggu tumbang dek kerana denggi



Will be back soon, InsyaAllah



.

Wednesday, November 2, 2011

021111 : Eh, Lupa Pulak Nak Bagitau Jawapan ;)




Ingat lagi saya suruh teka ape mende yang berbalut nih?


Jeng.. Jeng..




Salmone e Pappilote namo menu eh
haahaha.. tergeliat lidah nak menyebut!
ikan salmon bakar la senang citer ;)



So, yang berjaya meneka dengan jawapan 'ikan bakar' ialah
(sape letak 2 jawapan hari tu kira tak aci ek.. hehe)


Hadiahnya..
tunggu incik apek belikan dari Chicago nanti keh
:D








.

Tuesday, November 1, 2011

011111 : Headache





atoiii..
banyak beno keje sekarang

dengan bos yang tak abes dengan profit.. profit.. profit..
dengan staf yang dah tegur banyak kali pun dok degil.. degil.. degil..
dengan patient yang tak abes sakit.. sakit.. buat-buat sakit
eh.. kalau takde orang sakit, takde keje pulak nanti kan ;p


dah cuti 2 hari pun rasa macam tak sempat nak release tension

nanti ada masa, saya jalan-jalan kat blog korang slowly ek
jangan merajuk tau!



gambar atas tu, itu jela sunset yang sempat ditangkap
tebal beno awannya
hajat dihati nak tunggu tengok sunrise pulak,
akhirnya sunrise pulak yang tengok kitorang! hihi



.

Monday, October 31, 2011

311011 : Lexis Water Chalet




water level pada jam 3 petang




air dah naik.. jam 6 petang




view di tempat yang sama pada waktu malam


seronoknya kalau hari-hari blogwalk sambil ngadap view macam ni


tapi time tido
boleh dengar bunyi air 'gluk gluk gluk' kat bawah
seghiauuu pun ada! hihi





.

Saturday, October 29, 2011

291011 : Weekend Escapade





aktiviti relaksasi minda
:))


petang ni tunggu sunset


malam kita cari seafood


yayy!



.

Friday, October 28, 2011

281011 : Zukunft Blogger (Future Blogger)




umo baru 5 tahun, dah dapat netbook sendiri
mummy dulu 5 tahun, pegang remote TV pun tak berani!

dah.. pasni jangan kacau laptop mummy dengan daddy lagi!
;p




.

Wednesday, October 26, 2011

261011 : Haji Mabrur... aminnn






berlepas : 24 oktober 2011




.

Tuesday, October 25, 2011

251011 : Featured in Pengantin


Keluaran Oktober 2011:




Keluaran November 2011 :





;)



.

Monday, October 24, 2011

241011 : Meet The Bloggers





dekat dan jauh datang ke mari
di rumah kakcik semua jadi happy
terima kasih daun keladi
lain kali kita jumpa lagi


:D




.



Friday, October 21, 2011

211011 : Lovely Song On Friday Night :)

video
this video was taken in 2009



and last night, after 2 years
they sing the song again
:)




video


...and I am the HAPPIEST mummy in the world!
:D



please ignore the messy background ;p



.

Thursday, October 20, 2011

201011 : Erraten! (Guess!)






kalau tuan bijak bistari
di dalam balutan apakah isi
andai jawapan tepat sekali
ada hadiah bakal menanti

(clue : mesti la makanan.. hehe)


;)



ooppps..
happy 40th birthday to my eldest brother!
Allah bless u always, brader!
semoga berjaya menghasilkan iklan-iklan yang lebih mantoppp lepas ni
(life begins at 40 kannn.. ;) )
aminnn..



.

Wednesday, October 19, 2011

191011 : WW~ Let's Put A Smile On Our Face









pfftt.. mood sangat tak best! lambatnya 2 minggu lagi..



.

Tuesday, October 18, 2011

181011 : Reis (Rice)




sedap beras ni.. beras siam
incik suami kirim kat kawan dia beli kat kelate

Wangiiii...
macam nasik petak kat Black Canyon Coffee tu
(nasi petak = bak kata Bujal X)


Bahaya untuk orang nak yang berdiet tapi..
sebab bila habis sepinggan, mesti terasa nak tambah lagi!!
~huhu~



saya mogok takmo pi keje hari ni --> sakit otak!!
8.30am-6.00pm = 73 patients.. apa kes?? ;p




.

Monday, October 17, 2011

171011 : Damen (Ladies)




dia tua setahun daripada saya
tapi saya enggan kelihatan lebih berusia daripada dia

heheh.. namanya pun wanita kannns..

jangan tanya saya keberkesanannya
sebab saya pun baru mula
kita tunggu jer 2 bulan lepas ni macamana hasilnya
;)



psst.. ini bukan promo produk



.

Saturday, October 15, 2011

151011 : Mittagessen (Lunch)




Kuey Teow Ginger Beef


Sedap!
kat mana lagi kalau bukan kopitiam favret kitorang
~Old Timer Coffee~
(belakang AzZahrah)


beef dia.. hmm.. kenyal tapi tak liat
haha.. tak tau nak explain camne.. yang penting sedap
;)



.

Friday, October 14, 2011

141011 : Auslegung (Interpretation)



Tafsiran daripada seorang anak berusia 5 tahun


Gambar 1
Jangan bakar tempat minyak.. nanti meletup!


Gambar 2
Tak boleh bawak kunci dekat luar


Gambar 3
Tak boleh cakap kat handphone
kenapa?
nanti keretanya bergerak..



kihkih~




.

Thursday, October 13, 2011

131011 : mit dem Bus? (Naik Bas?)



dah lama giler tak naik bas
ngeri seyyy ;p

bagi la tiket flight for four
baru best kan?
hehe..


Jom.. sape nak ikut jalan-jalan kat Danga Bay?
;)




.

Wednesday, October 12, 2011

121011 : Grand Door Gift






mewah kan?
ni ler projek yang saya cerita hari tu

untuk bisnes kitorang yang ini
(anak sape la pengantin bertuah ni..)


bergelumang dengan kain net, reben dan manik la pulak lepas ni

;)



.

Tuesday, October 11, 2011

111011 : Wochenend-Projekt (Weekend Project)




the same design that the tailor wanted to charge me rm75
cisss.. cekik darah!! dah la siapnya tak pernah on time


akibat kekecewaan yang terlampau,
terpaksa  la saya meng'apply'kan skill menjahit orang
kepada skill menjahit baju


horrayyy... selamat rm75
dapat sedondon lagi anak beranak! ;p




.

Saturday, October 8, 2011

081011 : Hint Untuk Incik Suami








agak-agak sesat kat sana sok,
bukak la balik entri ni yer


danke.. ich liebe dich!
*wink wink..




sape nak kirim, angkat tangan!
(tapi bukan kirim dengan air liur je tau.. heee~)
;)




.

Friday, October 7, 2011

071011 : Kommen Hier (Come Here)



saya tak tipu punye


itu memang nama dia



UNIK kan? ;)



yup.. he's not malaysian


.

071011 : Neues Auto? (New Car?)





oh tidakkk



masih setia dengan yang ini jugak


selagi tak meragam,
saya lagi rela kumpul duit nak pegi Vienna
daripada kumpul untuk downpayment kereta baru
(jangan tak jadi pegi sudah.. uwaaaaa~)


mana tau, kalau betul gaji kakitangan awam naik 40%
boleh la saya merengek mintak estima pulak kot?


hahaha
berangan lagi!!

;p


saya tak susah.. tapi tak juga mewah.. alhamdulillah..



Thursday, October 6, 2011

061011 : and the answer is...



ini la benda yang kena radiation semalam




pandangan tepi


hehe



.

061011 : Abendessen in Italien (Dinner in Italy)




fuhhh..
SEDAP giler, NIKMAT tak terkata!!

walaupun harga boleh tahan *ehemm,
tapi memang tak menyesal makan kat sini (klik) 

ayuh warga bangi & sekitar
kita support dan meriahkan kedai ni
(tak payah pegi kedai pakcik toni ataupun pakcik jemaat)
:))


markah saya bagi: 9/10!




.


Wednesday, October 5, 2011

051011 : Teka-teki Petang Rabu



apekah ini?

;)




.

051011 : Einfach, Schnell und Lecker (Easy, Quick and Delicious)



nak makan roti canai sedap
tapi malas nak pegi kedai mamak?


inilah solusinya!
dari freezer-campak atas frying pan-terus ke meja makan
mudah kan?



.

Tuesday, October 4, 2011

041011 : Tagtraum (Daydream)


nak rumah kaler ala-ala turquoise
tapi nampak macam tak berapa sesuai dengan bumbung kaler oren tu
hmm.. mungkin kena cat bumbung jugak jadi kaler kelabu


heheh


berangan tak kena bayar kan???
;)




.