Tuesday, October 11, 2011

111011 : Wochenend-Projekt (Weekend Project)




the same design that the tailor wanted to charge me rm75
cisss.. cekik darah!! dah la siapnya tak pernah on time


akibat kekecewaan yang terlampau,
terpaksa  la saya meng'apply'kan skill menjahit orang
kepada skill menjahit baju


horrayyy... selamat rm75
dapat sedondon lagi anak beranak! ;p




.

63 comments:

  1. Tahniah. Kakcik nak tempah boleh? :)

    ReplyDelete
  2. CA pun dok berangan nak belajaq menjahit gak ...

    ReplyDelete
  3. hah! siyes akak jahit sendiri ni???

    ReplyDelete
  4. wow...

    memang jimat kan kak jahit sendirik!

    ReplyDelete
  5. Wahh caya laa..doc dah leh jahit baju plak.. boleh laa antar kain plak lepas nie tempah baju.. :)

    ReplyDelete
  6. @kakcik
    hehe
    senget benget la kakcik..
    tukang jahit amateur lagi ni :D

    ReplyDelete
  7. @norh
    tak pandai
    still tak baper kemas jahitannya
    hehe

    ReplyDelete
  8. @Chik Att
    ini potong ikut baju yg ada jer CA
    pastu try cantum2 sendiri ;)

    ReplyDelete
  9. @gadisBunga
    siyes la!
    banyak cobaan ni wooo
    benang putus la, tercabut la, jarum patah la, kain sangkut kat mesin la.. hahaha

    ReplyDelete
  10. erkkk.. alamak!!
    komen2 kat atas tu, SAYA yg reply
    bukan encik JAMAL yer.. hihi
    sorry.. technical error :D

    ReplyDelete
  11. @MasZuber
    hehe, dah jahit 2 lai
    so selamat rm150! :D

    ReplyDelete
  12. @Alin Marlini
    betul tu alin
    senget pun senget lah
    tapi sendiri aje nak pakai pun.. hihi

    ReplyDelete
  13. @Rinna
    boleh.. boleh
    tapi hanya utk pesen baju yg mcm dlm gambar tu jer
    hihi

    ReplyDelete
  14. wah pandainya jahit baju..terima tempahan tak nie

    ReplyDelete
  15. alamak !
    x tgk baju dahhh
    kurus nya dikkk
    on diet yaaaaaaaaaaaaaaa ! :)

    ReplyDelete
  16. cantik tu...
    lagi la org yg pakai nye...

    kak ain ni tak reti nk menjahit tau...kalau buat apetah jadinye..

    ReplyDelete
  17. cantik.. suka tgk anak dara tu posing..

    ReplyDelete
  18. ehem. jangan lupa ye janji nak buatkan blouse untuk saya :D

    ReplyDelete
  19. emm terbaikk...lepas ni boleh la terus menjahit ye :)

    ReplyDelete
  20. wah bertuah, sekrg dah ada 2 skill, jait org pun boleh, jait baju pun boleh...lepas ni boleh buatkan satu utk akak

    ReplyDelete
  21. warhhhh, sungguh kemas jahitan seperti pereka busana tersohor Malaya hehehhe

    ReplyDelete
  22. ok. aku hantar kain. lepas pantang aku collect. boleh?

    ReplyDelete
  23. ya selamat tinggal RM 75..

    pandainya..sukalah

    ReplyDelete
  24. amoi punya baju RM75. oii kalah baju cik ina. nasiblah RM75 melayang.kah kah kah

    ReplyDelete
  25. wahhhhhh..
    syabas bette...

    ko tak pakai nylon 3.0 kan??

    ReplyDelete
  26. hebatlah hanie..
    semuanya boleh...!!

    ReplyDelete
  27. @zh-ena
    tempahan?
    hehehe.. ini taraf utk pakai sendiri jer boleh la ena
    tak expert lagi ;)

    ReplyDelete
  28. @k.ieda
    uikk.. lain pulak yg k.ieda tengok
    hehehe
    tak diet sangat dah.. maintain gitu2 jer.. ni pun dah gumuks sket. huhu~

    ReplyDelete
  29. @k.ainnoraini
    belum cuba belum tau
    cuba k.ain jahit, mana tau, kot2 ada bakat terpendam ke.. hehe :))

    ReplyDelete
  30. @rATu kEBaYA
    anak dara tu memang pantang disuruh posing
    hehe

    ReplyDelete
  31. @Nadiah Sidek
    dah banyak janji dgn nadiah ni
    buatkan blouse
    buatkan sirap bandung soda..
    hehehe

    ReplyDelete
  32. @Maya Mayana
    terus menjahit?
    hehe.. kena tengok mood jugak tu ;)

    ReplyDelete
  33. @♥MAMASYAZA♥
    kak su.. malulah nak buatkan utk orang.. nanti kang senget n tak sedap pakai.. ;))

    ReplyDelete
  34. @Ayin MM
    buleh lawan abe radzuan tak agak2?
    kekeke

    ReplyDelete
  35. @HaniCheLat
    hahaha.. bak meh
    kalau tak sedap, jangan marah haa
    hanya utk design di atas sahaja.. hehe

    ReplyDelete
  36. @Qhaifa Nur
    rm75 boleh simpan buat benda lain pulak
    ;)

    ReplyDelete
  37. @Cik Ina Do Do Cheng
    sayang rm75 gue!
    gaji 2 jam punya keje tu! kihkih~

    ReplyDelete
  38. wow (dgn mulut trnganga)...trpegun cek!!!!

    ReplyDelete
  39. @Ati Masrif
    menyahut seruan kerajaan utk melaksanakan langkah berjimat cermat kononnya
    hehehhe

    ReplyDelete
  40. @k.NzA
    alaaa...
    tapi takleh lawan skill k.nza la kan...
    hehehe

    ReplyDelete
  41. wah.. kagum2.. nnt bolehlah akak dtg rumah tempah.. he..he.. gud job hanie..

    ReplyDelete
  42. wah dr, ada ms mjahit tuh...cantik sdondon ye

    akak ni jhit baju koyak pun malas ngeh3x

    ReplyDelete
  43. @k.Hanis Azla
    luar jer nampak elok tu kak
    kalau tgk belah dalam.. hehehe.. berserabai! :D

    ReplyDelete
  44. @So Shy Lady
    bengang dgn tailor punye pasal kak.. gigih saya mengasah skill.. hihi

    ReplyDelete
  45. @k.Yan
    hehe.. tengkiu k.yan
    pasni boleh apply jadi tailor kedai k.yan tak? :D

    ReplyDelete
  46. @Amy Syaquena
    hehe.. ramai nak tempah ni, nanti saya bukak butik terus lah.. ekekeke

    ReplyDelete
  47. Wah, pandainya hanie. Yati sendiri pun tak pernah cuba jahit baju. Memang save duit tailor. :)

    ReplyDelete
  48. @Yati
    haha.. tak pandai la yati
    try n error jer tu.. tak kemas! :D

    ReplyDelete
  49. @uncle gedek!
    nak tempah utk ms lena?
    hihi

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)