Monday, October 31, 2011

311011 : Lexis Water Chalet




water level pada jam 3 petang




air dah naik.. jam 6 petang




view di tempat yang sama pada waktu malam


seronoknya kalau hari-hari blogwalk sambil ngadap view macam ni


tapi time tido
boleh dengar bunyi air 'gluk gluk gluk' kat bawah
seghiauuu pun ada! hihi





.

46 comments:

  1. Sayang tak dapat ambil gambar matahari terbenam!

    ReplyDelete
  2. kalau bawak joran ada ikan sambar tak?

    ReplyDelete
  3. kalau julur kaki sampai dalam air tak? :D

    ReplyDelete
  4. mmg seriau Hanie.. Terfikir gak apa agan jadi kalau ada tsunami ke..hee

    ReplyDelete
  5. penah pergi sekali.
    Ko tak amek chalet yang ada swimming pool ke. Sampai kecut boleh berendam ..

    ReplyDelete
  6. Kat mana ni? Nampak syok kena deru dek angin laut.

    ReplyDelete
  7. bestnya la nampak nyaman je tapi kalau kena tsunami memang x dapat di bayangkan....

    ReplyDelete
  8. wowwi!!!aritu b4 plan nk g avillion mmg dah booked sini sis,samelah,mlm2 dgr bunyik gluk2 tuh,hahahah

    ReplyDelete
  9. uishhh cantik tmpt nie ..
    huhuhu bilalahh boleh merasa menikmati keindahan mlm mcm nie , santai2 .. x yah kerjaa ekekke

    ReplyDelete
  10. wahhh, mesti best kan...



    psst, dh biasa tdr dgr bunyik air sbb dl kn umah pernah banjir.. hahahaha

    ReplyDelete
  11. best ape dibuai ngn bunyi air time na tido
    feeling2 kan

    ReplyDelete
  12. water level tu memang taknaik2 ke? kot la tetiba air naik, tak pepasal terasa tido atas air .. hihi..

    view memang lawa.. kat mana ni?

    ReplyDelete
  13. Boleh saya tahu, berapa RM semalam kos nya? :P

    ReplyDelete
  14. Ate selalu takut dan seriau dengan laut :(. Lagi kalau dengar bunyi ombak, selalu terbayang tsunami.

    ReplyDelete
  15. doc...
    pada mulanya kami sekeluarga mmg berhajat nak tdo kat sini...tp apakan daya...huhuhuhu

    harap2 satu hr nnt dapat tdo laa kat sini...nak2 yg boleh tgok air dr lantai bilik...heheheh

    ReplyDelete
  16. ada bau air yg tek best tak dekat sini?

    ReplyDelete
  17. hanie dok situ ke..

    kak ati pernah tgk dari atas
    roof je...cantik gak :)

    ReplyDelete
  18. kalau dok tmpt mcm ni bahaya hanie...nnti badan cpt naik cz asyik ngantuk n pastu bangun makan..makan dan makan....

    ReplyDelete
  19. Acik memang takut doc..masa tidur di pangkor pun macam tu tak boleh lena..sebab dengar bunyi air yang berombak tu.

    ReplyDelete
  20. tak sangka ye PD ada chalet cam tu, maaflah cik ina ketinggalan zaman.

    ReplyDelete
  21. elaboration air gluk-gluk tu kiut!
    hahaha



    santai sungguh diaaaa
    ai jeles!

    :p

    ReplyDelete
  22. @gadisBunga
    kaki saya tak sampai
    kalo kaki incik apek, sampai kot! haha

    ReplyDelete
  23. @Chik Att
    kang terbenam terus kepala dlm pasir tu
    haha

    ReplyDelete
  24. @luqman
    tsunami kalu.. arwah la kitorg
    huhu

    ReplyDelete
  25. @ibundo
    chalet yg tu mahal bebeno
    tunggu kakpah sponsor la.. ekeke

    ReplyDelete
  26. @Nieda
    kat PD
    area glory beach resort
    tapi angin tak kuat pun hehe

    ReplyDelete
  27. @Amy Syaquena
    mintak2 la dijauhkan tsunami tu dari negara kita
    :D

    ReplyDelete
  28. k.@Hanis Azla
    best!
    bawak anak2 dtg sini kak, mesti dorg suka :D

    ReplyDelete
  29. @mama_umar_maryam
    next time may be kitorg try avillion pulak.. hehe

    ReplyDelete
  30. k.@ieda
    saya berangan.. nak buat rumah atas bukit tepi laut.. hehe

    ReplyDelete
  31. @mizzkechique
    umah banjir?
    pastu.. tak lari? beraninya!

    ReplyDelete
  32. @alien
    setakat gluk gluk, best la
    cuba kalo bunyik dia woossshhhh wooossshhhh.. haha, mau berjaga semalaman ;)

    ReplyDelete
  33. @Anaa
    paling tinggi dia naik kul 5-7 pagi..
    tapi tak la sampai cecah lantai bilik.. hehe

    ReplyDelete
  34. @Daddy Ziyyad
    setelah dicampur tac 10+6%.. hanya rm 452 sahaja.. ala, tak luak pun duit ko! haaha

    ReplyDelete
  35. @Ann Huda (Ate)
    sebbaik sini ombak dia kecik2 jer..
    sampai budak2 ni kata 'ni tasik la, bukan laut'
    hehe

    ReplyDelete
  36. @azian
    memang ada lantai yg boleh nampak air.. tapi tak best pun
    nampak kelabu asap jer.. hehe

    ReplyDelete
  37. @MasZuber
    takde!
    bau adalah nyaman sekali
    hihi

    ReplyDelete
  38. @Acik Erna
    hehe
    kitorg tawakkal jer
    sebbaik jugak malam tu hujan tak lebat :D

    ReplyDelete
  39. @Cik Ina Do Do Cheng
    saya pun festaim dok chalet camtu cik ina
    hehe

    ReplyDelete
  40. @BonekadalamChermin
    time tu jela santai
    isnin bila start keje semula.. sasau!
    hahha

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)