Wednesday, February 2, 2011

Sejuk Beku

Assalamualaikum Mummy, Harraz dan Khayra.. apa khabar, harap semuanya okay dan sihat-sihat belaka..


Bila dah start meeting and workshop ni, agak sibuk dan tengah kelam kabut nak kejar time dan susun masa. Suhu pun takde tanda-tanda nak improve, dengan temperature sekitar -2 to -6 degrees, snow dan wind chill yang cukup membuatkan bapak budak yang tak pernah merasa winter ni kesejukan dan kebekuan. 

Tengok lah Tasik Old Danube yang terkenal dengan kecantikannya, dah jadi macam ice-skating rink. Daddy jalan kaki pagi tadi, so memang kena cross Alte Donau. Kalau nak naik train (U-Bahn) dan tram (tah ape ke nama dia) boleh beli tiket untuk seminggu. (wochenkarte atau week card). Yang bestnya, masa nak masuk tren, tak payah touch atau scan tiket tu, dan takde sapa nak check kita ada tiket ke tak. Everything is based on trust here. Kalau berani, kira naik je la takde tiket pun tapi kadang-kadang ada random spot check by the authority yang selalunya pakai baju biasa.



 Anyway, takde apa sangat nak update sebab terperap dalam IAEA dengan workshop/meeting dan cuaca sejuk. Cuma at least dapat la makan dinner 2 malam turut-turut kat rumah Malaysians yang kerja kat sini. Ok la, nak turun breakfast. Di sini, hari Rabu baru nak bermula. 

Sembah salam, peluk cium dan ingatan kasih untuk Mummy, Harraz dan Khayra.

28 comments:

  1. weh...hubby ko buat bom atom yer? :P

    Mr. Raja Jamal- any vacancy at IAEA? I wanna work in Austria ...hihihi

    ReplyDelete
  2. Amboi sweet nya cik abe "melaporkan" dari sana buat keluarga terchenta :D

    ReplyDelete
  3. alahai..sweet babe..terubat rindu ko ngan hubby..dah dia report duty dlm blog heheh

    ReplyDelete
  4. Owh patutlah pelik, rupanya En Hbby yg buat laporan heh

    ReplyDelete
  5. @Daddy Ziyyad
    haaa.. ko jgn macam2 dgn aku.. nanti aku bom klenet ko.. kekekke

    vacancy ada... jadi pak gad ;p

    ReplyDelete
  6. @Intan
    teknologi semakin canggih katanya..
    kehkehkeh

    ReplyDelete
  7. @Kaseh
    dia nak meyakinkan aku tu... bahawasanya dia tidak pergi berpoya-poya kat sana... hahaahhahaha

    (sebab aku da bagi warning.. pegi sana meeting, bukan dating tau!!!) ;p

    ReplyDelete
  8. @Tie-Ibu wawanisolehah
    hehehe
    itu adalah contributor lagi satu
    dengan bahasa yg lebih skema.. :D

    ReplyDelete
  9. Daddy,
    boleh la ber-roller skating atas tasik tu! hehe

    tapikan...
    kenapakah gambar kat tag tu sangatlah tembam????
    tu gambar masa bila tu?
    terlebih makan eh kat sana?
    :D

    ReplyDelete
  10. telah di ambil alih lg?? hehehe..

    ReplyDelete
  11. ehehe..xpe g sana buat keje..:)

    moga mr hubby sihat dan ceria hendaknye..:)

    ReplyDelete
  12. ini dah kena translate ke bm ke..hihi

    kan best kalau dr.hanie ada kat sana
    boleh main lari2 sambil baling
    snow ball...muahaha..

    kita guwau je..

    haa...jgn nangisss! :P

    ReplyDelete
  13. wah! bes toe...
    x yah beli tiket pon bley naek...
    malaysia kena wat cani gak lar...bru lar rmi yg naek... haha

    ReplyDelete
  14. @cikceriacorner
    aminnn..
    dan ceria juga utk bersopping bawak balik ole2
    hekhek

    ReplyDelete
  15. @Ati Masrif
    uwaaaa
    bayarkan kite punye tiket kapal terobang buleh tak?

    ReplyDelete
  16. @Me'aH
    kalau malaysia buat.. kena tunggu 50 tahun lagi kut?
    ;)

    ReplyDelete
  17. sonoknyerr gi obersi kanns.. ehehe

    ReplyDelete
  18. ish... jgn lar.... time 2 da tua... da x lrat nk nek train.. haha

    ReplyDelete
  19. @en_me
    yang pegi seronoknya en_me
    yang kena tinggal... tak seronokkkkkk!

    ReplyDelete
  20. @mydayasalittlegirl
    hahaha
    okla tu.. masa tu sure betul2 FREE punye
    sebab warga emas! :D

    ReplyDelete
  21. mula-mula masuk sini..ehhh macam salah blog ajer..bila dah baca barulah perasan rupernya hb kamu tumpang kat sini ek.

    semuga hb kamu selamat pulang dan dapat melepaskan rindu dengan kamu dan anak-anak.

    memang takutkan keadaan dalam perjalanan pergi dan pulang ke segamat tu..akak ashik berdoa agar kami tak tersangkut dalam perjalanan.

    bila sampai kat umah abang ipar banyak jalan dah tutup. alhamdulliah

    ReplyDelete
  22. hehehe,bile tgk camni rase nk gak bagi pword kt apaiku ;p

    ReplyDelete
  23. macam wartawan TV3 la...saya melapor dari........he.he.he...

    ReplyDelete
  24. lawa seh tasik tu! boleh golek2 tak atas tu? huhuhu~

    ReplyDelete
  25. @kak ina kl (1)
    dia tumpang bagi daily report.. kekeke.. mujur la seminggu je dia pegi k.ina.. kalau makan bulan ke, tahun ke, jenuh jugak tu

    kesian mangsa2 banjir kat sana kan k.ina
    kitorg pun ada sedara angkat kat kg jawa.. entah ape la citer diorg agaknya

    ReplyDelete
  26. @NzA
    'saya raja jamal, melaporkan dari vienna, untuk buletin utama tv3'... kekekke

    ReplyDelete
  27. @gadisBunga
    boleh.. boleh..
    pastu kalau crack.. bedebuk masuk dlm air sejuk.. kekeke

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)