Tuesday, May 3, 2011

Taiping... Selepas 17 tahun...

Assalamualaikum
=))


Ke Taiping last weekend
menghadiri majlis perkahwinan

 anak jiran masa ayah-ayah kitorang keje kat Pahang dulu


siap bukak blog aliaa
nak refer balik mana tempat makan best ;)


 yong tau foo taiping, char kuey teow, ABC ada eskrem, nasi ayam
semuanya SEDAP!
kat belakang Bomba ye kawan-kawan!

aku pegi Doli tu
lokasi - Jalan Tupai
dari Bomba, ko jalan straight jer dalam 400 meter
nampak Doli belah kanan, opposite dia ada klinik kesihatan besar
aku pegi kul 7 petang penuh.. esoknya terjah pukul 3 petang pun penuh
aku merajuklah! tak nak try!!!


Malam tak tau nak buat apa.. bawak budak-budak pegi zoo..
BEST jugak!
padahal dulu every fortnight kena datang sini
sebab dulu saya join kelab 'Friends of The Zoo' =)


mencoba makan cendol juga
nyumm.. nyumm..


dan melawat Muzium Perak
suka building dia!!




as written in my FB
dulu saya datang masa anak dara.. lepas 17 tahun, saya datang bawa anak dara ;)


bawak budak-budak naik kuda
for the first time in their life


keras kejung jer badan masing-masing duduk atas kuda


dulu saya selalu kena DERA berlari mengelilingi tasik ni
penatttss!
tapi sekarang, kalau dapat jogging kat sini petang-petang, mesti BEST!


hari hujan, jadi kita naik feri jer


sempat jugak cari kedai roti ni


dan juga try mi udang ni kat Kuala Sepetang

Ok.. itu jer tempat yang sempat di 'cover'
yang lain tak sempat.. hujan...


Dah, saya nak sambung berhibernasi
hujan-hujan ni.. memang sedap mendiamkan diri ;)



.

46 comments:

  1. bestnya jalan
    jalan jem tak
    hehe

    ReplyDelete
  2. syoknya berjalan2. nak naik kuda jgk! tak pernah naik pun lagi. kesian, kan? :p

    ReplyDelete
  3. Dah lama kakcik tak singgah kat Taiping walaupun berulangalik ke Utara...

    ReplyDelete
  4. aku dah save link entry kau ni..
    lepas wife aku bersalin, aku nakgi tepeng!!!

    ReplyDelete
  5. Seronoknyaa jln2 sambil makan2.. Tgk mee udang tuh sedapnyaa.. :)

    ReplyDelete
  6. mee udang terbaik di kuala sepetang... ramai sudah orang bercerita..

    ReplyDelete
  7. hibernate ... lama keee.... kalau beruang kutub mau 6 bulan hahahahahh

    ReplyDelete
  8. ada kura-kura pelik tak dalam bot tu!?

    ReplyDelete
  9. wah pi teypeng.. kampung akak tu.. err wedding tu kat taman kaya ker? sbb pattern rmhnya lebih kurang sama dgn rmh tok akak..

    ReplyDelete
  10. ni senior kezen2 saye nih ;)
    bile tgk ur pics sis,siyes rase nk g tepeng japg, hahahaa

    ReplyDelete
  11. dah lama berhajat nak lepak2 kat taiping tapi tak sampai2 lagi..

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum Dr..

    dulu Dr belajar kat mrsm taiping ke?? same la dgn daddy ziyyad kan..wah!!! rupanya kalian semua geng2 ansara erk..bertuahnya...

    ReplyDelete
  13. Tepeng tu, petang-petang je selalu hujan. Hanie cover tempat lagi banyak. Yati pun tak tau tempat makan best kat sana. Nama je orang perak. Hehe...

    ReplyDelete
  14. cendol.. dah lama tak makan cendol pilah.

    ReplyDelete
  15. wahhhh Dr.... best kan makan makan dan makan. tu yang payah kalau saya balik kampung. hehe..

    saya pon balik taiping weekend lepas tapi sabtu pegi penang. kalau tak, boleh kita dating kat lake garden..

    ReplyDelete
  16. mee udang bestnya, makcik paling jauh ke perak sampai teluk intan je. nak pegi nak pegi. lamanya doc tak pegi situ dari anak dara dapat anak dara balik, cayalah.sekolah situ ye.naik kuda tu, ah moi cam takut je.

    ReplyDelete
  17. Dr, saya pun suka Tepen! Saya sekolah kat SERATAS setahun utk Matrikulasi (Dr masa tu sek rendah lagi kot!). Tak tau pun kat tasik dah ada feri..yalah sekarang ni gi Tepen utk kerja aje. Saya blacklist dah Doli sbb taklah sesedap mana pun. Psst saya nampak gambo Dr dlm iklan Keep Slim Harian Metro hari ni! Pewwiitt!

    ReplyDelete
  18. wala wala wei...

    best2 nya makanan.. Mee udang tukira the best ke?

    mana tau satu ari nnati p sini. leh cuba..

    ReplyDelete
  19. U all good with camera, lah.... sedar tak?

    ReplyDelete
  20. akak dulu dik duk kat perak .. ipoh .. masa tu x der lagi rasanya zoo taiping nie kut @ x fofulerr layie :)

    dah x ingat tmpt2 menarik disana .. akak duk sampai darjah 5 .. lepas tuu terus pindah ke JB :)

    ReplyDelete
  21. bestnye akak...teruja tgk..doli kuew teow memang best..hehhe

    ReplyDelete
  22. @alien
    pegi sabtu, balik ahad
    so selamat, tak jem.. hehe

    ReplyDelete
  23. @Nadiah Sidek
    samalah
    saya pun tak penah naik kiuda jugak.. hahhaa

    ReplyDelete
  24. @kakcik
    sekali sekala kena singgah kakcik.. cari makanan best untuk menambah berat badan.. hehe

    ReplyDelete
  25. @Daddy Ziyyad
    lepas bersalin??
    tunggu la abes pantang dulu
    kekekke

    ReplyDelete
  26. @bujal X
    puas hati makan udang fresh!!

    ReplyDelete
  27. @Rinna
    yang tak seronoknya, bila balik, berat naik!! haha

    mee udang.. yg sedap tang udangnya aje ;)

    ReplyDelete
  28. @rATu kEBaYA
    dah try lom?
    should try if haven't!! hehe

    ReplyDelete
  29. @Chik Att
    sebab saya kecik sket dari beruang kutub, mungkin tak sampai 6 bulan la kot.. hahahaha

    ReplyDelete
  30. @DrSinga
    ada!
    dan ada tabung pelik juga..!!
    hahaha

    ReplyDelete
  31. @Hanis Azla
    ye kak
    taman orang2 kaya.. hehehe.. lorong 27! =D

    ReplyDelete
  32. @norh
    ajak jer hausmet tu pegi
    hehe

    ReplyDelete
  33. @sahromnasrudin
    salam
    yup.. kitorang satu batch, tapi tak pernah bertego pun masa kat skolah.. hehehe

    apa yg bertuahnya? biasa jer =)

    ReplyDelete
  34. @Yati
    haihh.. camne orang perak pun tak try lagi ni
    weekend ni kena pegi tau!! hehehe

    ReplyDelete
  35. @kakpah
    pilah??

    kalau kek pilah.. cendol kodai mano sodap kakpah?

    ReplyDelete
  36. @aliaaroslan
    try cari kat gps... ada famous goreng pisang.. skali tengok, kedai cina daaaa!! hahahahha

    haa.. tula, kalau tau, leh dating ;)

    ReplyDelete
  37. @Cik Ina minat Do do Cheng
    hehehe.. lama kan.. ada kawan saya kata, 17 tahun lagi, datang bawak cucu pulak ;p

    amoi tu memang takut.. tapi nak naik jugak.. tu yg keras jer badan tu

    ReplyDelete
  38. @HLiza
    Doli tak best ek? sebbaik tak tunggu.. kalau tak, tak berbaloi la ye

    hahaha.. gambo kecik jer tu.. lepas bulan 6 ni, dah takde la gambo saya :D

    ReplyDelete
  39. @Yan
    untuk tekak saya sebagai seorang peminat seafood ni, memang sedap la kak yan.. walaupun ada rasa cam hanyir sket.. kak yan kena try dulu, baru tau sedap tak.. hehe.. tapi udang dia memang berbaloi-baloi!

    ReplyDelete
  40. @gedek!
    errr... separuh sedar!! hahahaha

    ReplyDelete
  41. @ieda
    dulu tak fofular sangat kot..
    tak silap ni zoo pertama kat malaysia kan?

    ReplyDelete
  42. @NzA
    jenjalan la ke perak lak k.nza =)

    ReplyDelete
  43. @cikceriacorner
    nanti lenkali, one fine day, kena try jugak la doli tu.. tapi takleh pegi time cuti panjang.. queue pun panjangggggggg.. haha

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)