Thursday, March 31, 2011

Day 4 at HCMC : Nak balik sudah...

Assalamualaikum
=)

Last day kat Ho Chi Minh City
takde nak shopping mopping dah
by this time, duit dah banyak habes
hahaha
belanja ikut ngam-ngam je duit yang di bawak
sebbaik tak terasa nak guna 'duit plastik'
kalau tidak... habis, jahanam! ;p

Daripada hotel, kitorang menapak semula
orang HCMC sibuk nak pegi keje
kitorang sibuk nak pegi ambik gambo lagi
orang-orang yang bawak motor semua pandang-pandang je
macam tak pernah tengok pelancong melayu
yela.. pepagi lagi dah start 'morning walk' :D


Ni kat Reunification Palace
langit biru.. cantik
sebab the day before dah hujan
tengok dari luar je



Lepas tu menapak pulak ke Notre Dame Cathedral
lepak jap kat taman ni sebab si amoi ni takmo jalan
ada makcik jual teh 3 layer kat sini
nampak macam sedap je
tapi kalo beli kang, takut sakit perut la pulak


Notre Dame Cathedral




sebelah je church tu, boleh jumpa Central Post Office ni
kat dalam dia ada kedai-kedai souvenirs jugak


inside the post office
macam tak ramai local yang guna post office ni
ramai pelancong jer



lepas check-out dari hotel, kawan saya datang jemput
DaddyZiyyad, ko kenal tak siapa nih?
hehe
dia pindah HCMC since January, ikut husband dia keje sana
macam best je.. duduk service apartment, dapat driver lagi
so kitorang pegi airport, driver dia hantar
jimat duit teksi di situ.. hihi
Thanx NikSu! Lenkali kitorang datang lagi.. kihkih

korang kalau nak order apa-apa direct from Saigon
boleh order kat kawan saya ni

Sekian la ceritera chenta (hakhak)
dari Saigon

Nanti saya upload random pics pulak
korang ok lagi ke baca pasal saigon ni?
ke dah terasa nak muntah darah lak?
hehehe




.

36 comments:

  1. Ce cite ce cite... nak pegi entah bile! :)

    ReplyDelete
  2. Tengok gambar pon dah best. Bilalah nak sampai ke negeri China ni, Indon pon tak tergi lagi haha

    ReplyDelete
  3. kat sana aman saje ke

    boleh ...bebas jalan sana

    jalan sini..

    ReplyDelete
  4. Gambar Post office & gambar Notre Dame yg ada bunga tu sangat cantik komposisinya....

    Orang yg shoot ni berseni....

    ReplyDelete
  5. mesti byk beli souviner ni......cantik semua pic tu...

    ReplyDelete
  6. overall...U rasa cemana tempat ni?sgt best..best @ biasa2 ja utk jalan2 makan angin.saya tanya sb ada member cadangkan in future nak ke sana (macamlah ada duit sgt..hehehe).
    makanan ok dak?

    ReplyDelete
  7. cantik family pix! *like*
    gambar teh 3layer amik tak??

    ReplyDelete
  8. hahaha...wehhh..sah sah lah aku tak cam dan tak ingat budak tepeng nama nik su...kelas mana? dia pun mesti tak kenal pun aku..wakakaka..

    but best lah, ada contact kat sana kan...ko pindah la vienna...senang kalau aku melancong ke sana..ekekeke

    ReplyDelete
  9. memang best jejalan kat negara orang..setiap negara ada ceritanya tersendiri.

    duit banyak habis ker??tak apa ..dah nak gaji dah ni.

    ReplyDelete
  10. Gambar church tu macam gambar poskad. Cantik. Bubuh lagi gambor. Suka tengok. :D

    ReplyDelete
  11. cantiklah kat sana.. entah bilalh dpt jejak ke sana.. dpt tgk gambar2 org pun dah mcm suka sgt.. he..he..

    ReplyDelete
  12. loorrrrrrrrrrrrrrr dik awat akak x tau adik ke HCMH nie .. ish2 .. banyak tmepat menarik kan disana .. aduhhh cam nak tukar jer prog tahun depan .. nak ke sini lah .. tmpt dia cantik2 ..

    aaaaaaaaaaaaa ermmmmmmmm ada ole2 FM tak utk akak ekekkek ( aibb x malu tul kak ieda nie ) lalalalallalalala :))

    ReplyDelete
  13. @Tie-Ibu wawanisolehah
    insyaAllah.. kumpul duit sikit2.. pastu rajin2 survey tiket murah, nanti dapat la pegi tu :))

    ReplyDelete
  14. @Ati Masrif
    ok je kat sana
    tak takut la nak jalan2

    ReplyDelete
  15. @gismo82
    haaa.. kaki den sampai hari ni sakit tak hilang lagi
    hahaha

    ReplyDelete
  16. @gedek!
    ehem.. ehemmm..
    saya la orang yg shoot tu
    kihkihkih.. nyesal tak puji?

    ReplyDelete
  17. @NzA
    ada la sikit k.nza
    jahat diorg kat sana.. suka letak harga tinggi2

    ReplyDelete
  18. @ieda
    overall, saya rasa ok.. boleh pegi kalau ada rezeki. tapi makanan halal, payah sikit la kak

    ReplyDelete
  19. @i_sofia
    hehe.. muka semua kecik2 jer.. sbb guna tripod
    gambar teh.. tak ambik.. sbb baca review kat internet, dia kata orang vietnam ni tak suka kalo kita snap gamba depa sesuka hati

    ReplyDelete
  20. @Daddy Ziyyad
    dia dulu kelas 504

    ok.. kalau aku duduk vienna, make sure ko datang melawat
    hahaha

    ReplyDelete
  21. memang byk bangunan perancis bekas penjajah vietnam kanns.. sakanns akak doc tewww.. ahaks

    ReplyDelete
  22. @Yati
    yati print la.. leh buat poskad.. hehehe
    nnt kite aplod lagik

    ReplyDelete
  23. @Hanis Azla
    historical buildings kat sana memang cantik2 kak
    ni pun banyak museum yg tak sempat pegi

    ReplyDelete
  24. @ieda
    tempat menarik banyak.. tp pegi 4 hari, memang tak abes round semua
    sila.. sila pegi next year.. hehehe

    ReplyDelete
  25. @en_me
    banyak en_me
    memang klasik n lawa2
    cumaaaa.. fotografer ni je yg tak pandai snap.. kalau en_me yg snap.. mesti malatops! :D

    ReplyDelete
  26. macam menarik je doc g negara ni...agak2 g sorg2 best tak? ke boleh jadik ke lost?hahaha

    ReplyDelete
  27. eh ape lak nak muntahnye..seronok baca ni kak..;)

    ReplyDelete
  28. @Ziejangan gi sorang
    memang boleh sesat
    kat sana banyak simpang
    so jalan2 kena bawak map.. hihi

    ReplyDelete
  29. kalau dibuatnya akak dok sana, agak2 org sana mesti ingt akak sama kaum dgn depa kan? hikhikhik~

    ReplyDelete
  30. @gadisBunga
    tak jugak GB
    tengok saiz je, dah tau bukan vietnamese.. hehehe

    ReplyDelete
  31. salam, canner sy nk contact kawan akak yg boleh supply brg dr vietnam tue ek? hehe..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam
      cuba cari dia kat sini https://www.facebook.com/messages/niksuhaila.abdullah
      :)

      Delete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)