Monday, April 18, 2011

Bali Trip : Day 3 | Water Blow

Assalamualaikum
=)


Alhamdulillah.. saya dah selamat pulang ke tanah air
hari Sabtu lepas.. hampir jam 7 malam juga baru sampai ke Rawang

Hari ni.. masih bercuti
MC laaa.. pasal sakit mata tuuu.. huhu~

*  *  *  *  *

Entri-entri di Bali ni masih banyak lagi
harap korang bersabarlah dengan saya ye..
ye.. saya syok sendiri ni nak bercerita.. hehe
biarlah entri-entri ni menjadi catatan perjalanan saya selama disana
dan kalau ada sesiapa yang jadikan entri-entri saya ni sebagai rujukan,
saya berasa amatlah berbesar hati

Tapi kalau korang dah boring,
button X ado kek atas bolah kanan tu ha
klik yo la.. den tak marah dooo.. ;)

*  *  *  *  *

Okeh.. usai berwisata di GWK
plan asalnya nak kembali ke Nusa Dua untuk pick up encik apek di hotel
lepas tu kitorang akan ke Uluwatu, tengok sunset dan Kecak Dance
dan kemudian dinner di Jimbaran

So, sementara menunggu encik apek habis meeting (sepatutnya pukul 5.30 petang),
si Emil bawak saya jalan-jalan kat area pantai Nusa Dua

Kat Nusa Dua ni, ada 2 lagi pulau-pulau kecik
satu daripada 2 pulau tu dah ditambak
dan kat pulau tu ada pokok-pokok yang ditanam oleh wakil daripada 107 buah negara


 ye.. nampak tak yang saya tunjuk tu
Malaysia tersenarai jugak ye


hahh.. saya berjaya menemukan 'pokok kita'!!
hahaha.. bangga! bangga!
ditanam pada 3 Okt 1993
owhh.. masa zaman saya ambik PMR! :D
sape yang tanam ye? Che Det kah??


 Kat sebelah hujung pulau ni
ada satu tempat yang saaaaangat special
Water Blow nama dia

kenapa Water Blow???


 ini pemandangan masa takde ombak
biru air dia
Subhanallah.. cantik sangat!


dan bila ada wave yang kuat
dia akan blow camni
wooooossshhhhh!!!

ni waktu air surut
kalau time air laut tengah pasang
lagi tinggi dia blow

nampak tak pakcik tu tengah memancing?
rilekkkk jer dia dok situ


kalau dia blow tinggi
sape-sape yang duduk kat jambatan ni,
memang basah kuyup la jawabnya


 cantik kan???
memang boleh jadi leka tengok pemandangan air tu


from another side


 bila air tu splash dengan kuat


boleh nampak gunung juga
Emil kata ini Mount Agung
gunung yang tertinggi di Bali
entah iye ke tidak tu.. hehehe


Kalau takde agenda lain..
saya rasa saya boleh habiskan masa berjam-jam kat sini
teringin nak tengok berapa kuatnya dia blow waktu air pasang pulak

Tapi.. apakan daya
by 5.15pm kitorang gerak balik ke hotel untuk pick up encik apek

Sekali....
saya punya tunggu.. punya tunggu.. punya tungguuuuuu...
pukul 7 malam baru meeting dia habis!!!
GGGGRRRRRRR!!!!
berasap saya dibuatnya!
tapi, nak marah pun tak guna
takkan nak marah kat delegates China and Japan tak reti-reti nak berhenti bercakap tu kan??

So, babai la Uluwatu
memang tak sempat la gi sana
end up.. kitorang terus dinner jer kat Jimbaran

Next entri, gambar-gambar masa dinner pulak k
Tungguuuuuu... =))




.

38 comments:

  1. Memaqng cantik. Maha Suci Allah. Kalau kakcik ada di sana, pastinya kakcik juga boleh terleka. :)

    ReplyDelete
  2. Bali memang sesuai untok couple je kan?

    Anak2 tinggal rumah...

    ReplyDelete
  3. i love water blow!!!! mmg sgt cantik especially time dia naik tinggi! cantik & basah.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. yang ni mmg cantik..

    no wonder mat saleh suka mai situ

    hehe....

    ReplyDelete
  5. mmg cantik.. klu akak pun terleka tgk permandangan indah yg mcm tu..

    ReplyDelete
  6. CANTIK!!!!Model cun + pemandangan yg indah = sesuai...
    knapa pokok msia gitu ropanya..!!!!

    ReplyDelete
  7. ekeke.. gambo mandi mando dgn en_apek xdok ker doc.. ammvoiii

    ReplyDelete
  8. leka juga aku tengok gamabr2 water blow tu.. :-)

    ReplyDelete
  9. Ai bangga ade pokok mesia kat situh..ehehehe

    ReplyDelete
  10. Jap...aku nak tanya...ko pegi tak kat dua tempat ni:

    -Tanah Lot

    -Bedugul

    ReplyDelete
  11. cantiknya view. pokok malaysia tu, ms standard 5 :p nak jugakkk..hehehehe

    ReplyDelete
  12. salam akak..

    wow..bestnye..

    cantik bali..

    smbil melancong dpt tenangkan pikiran dan rehatkan bdn..heheheh...best2..

    ReplyDelete
  13. Cantiknya ombak water blow tu, Hanie! Subhanallah. Tak gayat ke duduk kat tepi tu?

    ReplyDelete
  14. mmg fevret spot amik gamba nih kan ;)
    rase cam kiut plak tgk gambar sis sorang2 travel kt bali nih, hehehe

    ReplyDelete
  15. @kakcik
    kalau kakcik ke sana, kakcik kena duduk area nusa dua la.. :)

    ReplyDelete
  16. @gedek!
    hahaha
    cadangan saya..
    pes taim pegi berdua jer..
    kendian baru pegi dgn anak2 :)

    ReplyDelete
  17. @fizamior
    rasa macam taknak balik kan fiza!
    :D

    ReplyDelete
  18. @Ati Masrif
    ramai orang buat wedding photoshoot kat sini

    ReplyDelete
  19. @Hanis Azla
    memang tak jemu peratikan air tu datang n pergi kat situ kak

    ReplyDelete
  20. @NzA
    hahaa.. tang 'model cun' tu memang tak tahan! ekekeke

    pokok tu.. tak cukup baja gamoknya k.nza.. hihi

    ReplyDelete
  21. @fotolumayan
    auwww.. koserrr yu!
    encik apek abes meeting pun dah malam
    takkan nak tunjuk gambo mandi manda dlm bilik hotel kot.. hehehe

    ReplyDelete
  22. @HaniCheLat
    banyak giler sebenonya aku snap.. hahaha.. sakan!

    ReplyDelete
  23. @Zie
    rasa macam nak tulis nama sendiri jugak jer kat pokok tuh!
    haha

    ReplyDelete
  24. @Daddy Ziyyad
    hehehe
    kan aku kata ada banyak lagi citer
    sabarrr... sabar.... :D

    ReplyDelete
  25. @cikceriacorner
    salam dear
    kat bali memang banyak tempat yg cantik2
    geram tul tengok!

    ReplyDelete
  26. @Yati
    maunye tak gayat.. nak nak gambo yg belah bawah tu
    lepas jer snap, bila nak berdiri balik, rasa gigil lutut.. hehehe

    ReplyDelete
  27. @mama_umar_maryam
    kiut???
    ekekeke
    enjoy la jugak travel sorang2
    tapi kalau berteman, memang lagi best ah! :D

    ReplyDelete
  28. Wa!! Drhanie merantau lagi. Cantiklah bali. Pegi dgn encik apek aje? Anak-anak di rumah nenek ya?

    ReplyDelete
  29. @gadisBunga
    next time nak try panjat mount agung pulak
    herkkk.. larat ker? hahahha

    ReplyDelete
  30. @mimi jazman_MJ
    ha'ah.. pegi berdua
    anak2 dengan atuk dan neneknya.. hehe.. masuk asrama jap ;)

    ReplyDelete
  31. Bagidol Sood ko pergi tak .. ??

    ReplyDelete
  32. @DrSinga
    Badigol Sood dah tenggelam kena tsunami
    kekekkee

    ReplyDelete
  33. Cantiknyaa pemandangan kat sana yer..

    ReplyDelete
  34. @Rinna
    memang cantik.. terleka tgk keindahan alam kat sana

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)