Tuesday, April 12, 2011

Bali Trip : Intro Je Dulu

Assalamualaikum..
=)

Bersiaran 'live' dari Melia Bali Hotel, Nusa Dua
ehehe.. live sangat la kan

By the way, nak masuk internet kat sini adalah kena bayar ye
Rp96,800++ untuk kegunaan selama 24 jam
bersamaan RM34++
giler kentang ah.. mahal!
Mentang-mentang la hotel dia ni omputeh jer yang ramai duduk
tak mampu la den nak subscribe tiap-tiap hari
sekali ni jela nampaknya, selepas dapat green light dari encik apek

Oleh yang demikian
tunggu saya balik 16 april nanti la baru saya update lagi ye
tapi korang yang baik hati, jengah-jengah la kat sini
jangan bagi sesiapa bikin onar di sini tau.. :)

Few pics untuk tatapan korang sebagai pengobat rindu
kikikikkk
ada ker yang rindu? ;)


Landed kat airport Ngurah Rai tadi pukul 3.30pm
on the way dari airport ke hotel, singgah tapau KFC
cuaca - mendung
haih.. KL hujan.. sini pun hujan.. tak syoknye..

Ooo ye, tadi kat airport
nampak Sofea Jane dengan family dia
tapi, tak berani la den nak tegur
tengok anak dara dia pun muka macam tengah bad mood aje


Check-in dah dekat pukul 5 petang dah
hotel penginapan yang di 'sponsor' oleh gomen
saya tompang menempel aje
;)


bilik kitorang..
whoaa.. tilam itu memang sangat selesa
bila baring, memang terus tenggelam dalam dakapan encik apek tilam
kat luar tu ada balkoni, siap ada small day-bed


view dari balkoni bilik kitorang
kat bawah tu ada private pool untuk orang-orang yang sewa bilik bawah
bukak jer pintu, boleh terus terjun masuk pool
best betul sape duduk situ!


pool yang sama, dari angle yang berbeza


library
saya perasan hotel ni banyak kolam
sana kolam.. sini kolam
mesti banyak bil air diorang kena bayar!
agaknya internet access ni mahal sebab nak cover bil air kot?!?
hahahha


dance performance kat hotel entrance
ingatkan ada nak sambut vvip ke ape
tapi takde pun 


pintu gerbang keluar/masuk ke Nusa Dua
ni hala keluar
kalau hala masuk, kenderaan semua kena ke area sebelah kanan gambar ni
untuk security check
sebab Nusa Dua ni area international.. so diorang takut ada orang bawak bom
kat sini check sekali
pastu dekat dengan hotel entrance pun dia check sekali lagi


cantik tak??
bukan empunya blog.. hehehe.. tapi wood craft kat belakang tu
geram.. rasa nak cabut, bawak balik!


Esok saya start tour.. berduaan dengan pak supir
tapi bukan dengan pak isme yang daddyziyyad suggest tu
unfortunately dia tak dapat entertain kitorang sebab anak dia eksiden
so supirnya digantikan dengan Emil Koa
he's  a non-muslim.. tapi nampak ok la
kalau dia cuba nak kidnap saya, saya karate dia!
hehe


Tengok la.. kalau sempat saya update lagi
sebelum line internet ni expired malam esok



haihh.. baru satu hari
dah rasa rindu ya amat kat ah chai dan amoi!!
berdating berdua dengan encik apek pun
nama anak-anak jugak yang disebut-sebut.. huhu~




.

64 comments:

  1. oooo ke Bali, rupanya. honey moon yek.bali cantikan . wood craft cantik termasuk tuan empunya blog.he he.memanglah anak, mana boleh nak lupa walau sesaat, apa yang kita buat mesti mengingatkan kita pada dia.ajaibkan.enjoy kat sana, nanti kalau ada rezeki boleh bawak ah cai ngan amoi sekali.

    ReplyDelete
  2. hmmm... agak2nya balik dari Bali nanti ada kemungkinan 'muntah2, pening2' tak??? ;-)

    ReplyDelete
  3. wah live dr bali...bestnye....nk ole2 dr bali...heheheh...

    ReplyDelete
  4. mau nya stay lama2 kalau dok hotel macam tu...he he

    ReplyDelete
  5. bestnya..asyik jln2 je..jeles nie.....

    ReplyDelete
  6. Whoa bestnya katil tu...boleh kirim bawak balik tak? Ala nape tak kirim salam saya kat Sofea Jane tu..dia peminat saya..hehe.

    ReplyDelete
  7. empunya blog mmg santekkk...



    .

    ReplyDelete
  8. katil ... tilam ...empuk ...

    heheheheeh .....

    ReplyDelete
  9. wow, hotel tu mmg best, boleh honeymoon sakan le

    ReplyDelete
  10. Woah!

    Ni honeymoon yg ke berapa ni?

    Boleh ambik / uploadkan kan gambar gadis bali berkemban? Untok pemangkin idea....

    ReplyDelete
  11. tak sabar nak tunggu sis balik...nak tgk gambar yg best2 tu...nak dgr citer sis...

    wow!! bestnya bilik u...empuknya tilam!! mesti guling2 baik punya ngan encik apek...ahaks!!

    ReplyDelete
  12. lawanya bilik tuuuuuuuuuuu.
    jeles i.
    babe, thanks for the vietnam souvenir. i x smpt blog lg..tgu mrhubby snap gmbr, my camera rosak :(

    ReplyDelete
  13. biasa mcm tu.. walau berjalan berdua.. anak2 tetap x boleh lupa.. tilam tu mmg nmpk happeninglah.. jeles ni.. ha..ha..

    ReplyDelete
  14. wah2 memang cantik tmpt nie dik .. memang akak teringin nak ke sini .. nanti kalau dah ada plan akak mintak tunjuk arah dari adik ya :)

    sblm tuu jgn lupe ole2 FM utk akak ekekkeke ( x malu nieee ekekek )

    ReplyDelete
  15. bestnya pegi bali.. saya tak sampai lagi. nanti nak book untuk honeymoon yang entah bila tu. hehe

    ReplyDelete
  16. Waduh! Waduh!
    Ke Bali pulak ya kamu?
    Sampaikan salamku dengan Safiee Sali
    kalau ketemu.

    Selamat bercuti.
    Bilakah pula giliranku?
    :(

    ReplyDelete
  17. Enjoy your trip sis !!!

    As I said, Nusa Dua mmg eksklusif kannnnn....

    ReplyDelete
  18. nusa dua ni mmg zt dgr time blaja2 dulu mmg tmpt xclusive! berangan2 jelah,hehehe..cantek btol hotelnye,tgk tilam empuk tuh..aduhh

    ReplyDelete
  19. bilik hotel tu menawan benor

    katil yg cantik..

    ehh...balik ni bawa balik
    sekali baby dlm perut ...hehe

    asyik ...asyikkkk...:)

    ReplyDelete
  20. doc tungguuu.. me akan menyusullll.. uhuhu

    ReplyDelete
  21. bestnya doc sini..ni yg buat ai maken nk mengorat laki kaya neh..muahahaha

    ReplyDelete
  22. hah???? dah kat bali???


    sampai hati akak tinggalkan saya. sob2! :p

    *komen kak ati tu bikin pening tak? miahahahaha!!!!

    ReplyDelete
  23. Lawanya hotel..!
    Enjoy the trip, Hanie! ^_^

    ReplyDelete
  24. wahhh..dah bersantai ye.. Enjoy the moment..

    ReplyDelete
  25. @Cik Ina minat Do do Cheng
    mana ade honeymoon makcik
    saya jenjalan.. suami saya meeting.. hehe.. malam jer baru jumpa ;)

    ReplyDelete
  26. @kakcik
    mungkin tidakkkk.. tak mungkinnnn..
    kekeke

    ReplyDelete
  27. @norh
    rasa nak buat macam rumah sendiri!
    hehe

    ReplyDelete
  28. @NzA
    sekali-sekala jer k.nza
    tula.. aritu ajak ikut takmo ;)

    ReplyDelete
  29. @DrSinga
    wokey boss
    tp 1st day tour hujan! T__T

    ReplyDelete
  30. @HLiza
    bak mai alamat rumah
    nanti saya anta katilnya utk shipping
    hehehe

    ReplyDelete
  31. @tasekM
    auww.. kembang abes terkoyak seluor!

    ReplyDelete
  32. @Chik Att
    tapi tidonya tak lena
    huhu~ tak biasa lagi kot

    ReplyDelete
  33. @gedek!
    honeymoon ke..... (sambil bilang2 jari)... errr.. ntah ye.. lupa!? hehe

    okeh, nanti kalau ketemu, saya ambikkan ye :D

    ReplyDelete
  34. @wahida
    hehhe.. ha, dah takyah tunggu balik
    hari2 dah bole update ni ;)

    ReplyDelete
  35. @isabelle
    u r welcome..
    alaa.. takyah pun pun takpe..
    janji dah selamat sampai :)

    ReplyDelete
  36. @Hanis Azla
    akak... katil kat rumah tu, sila convertkan bio jadi mcm katil dlm gambar tu ye
    hehehe

    ReplyDelete
  37. @alien
    x abes explore lagi hotel nih.. hehe

    ReplyDelete
  38. @ieda
    ok kak..
    mana yg saya bole tolong, saya tolong
    hehe
    sila kumpul duit dari skrg! :)

    ReplyDelete
  39. @aliaaroslan
    pegi je sorang2 dulu..
    survey tempat dulu
    nanti masa honeymoon, dah tau mana nak tuju
    hehe

    ReplyDelete
  40. @zoul dahan
    doc, safiee sali ada di bali kah???
    hehehe
    kalau jumpa pun, ntah kenal ke idak. :D
    doc join la en_me.. dia kan mau ke bali juga

    ReplyDelete
  41. @Daddy Ziyyad
    aku rasa macam kat ostolea lak
    hahhaa
    payah nak jumpa orang melayu, specifically malaysian kat sini

    ReplyDelete
  42. @mama_umar_maryam
    ape lak berangan sis
    ada rezeki nanti, cepat2 booking datang sini ;)

    ReplyDelete
  43. @Ati Masrif
    ada.. ada..
    baby cacing! ekekekke

    psst.. kita layan tenet memalam jela k.ati. siang2 jenjalan :D

    ReplyDelete
  44. @fotolumayan
    cepat ke mari!
    bisa nolong ambilin gambar2 gue!
    hehhehe

    ReplyDelete
  45. @Zie
    suruh en zahir keja kuat2 sampai kaya!
    hahhaaha

    ReplyDelete
  46. @gadisBunga
    alamakkkk... yelaaa..
    tercicir lak GB!
    ekekkeke

    *memang bikin pening.. pusing! kikikki

    ReplyDelete
  47. @Yati
    baru teringat, hotel ni yang diorang shooting citer Saus Kacang yg Ashraf Sinclair berlakon dengan BCL tu
    ce tengok kat yutiub :)

    ReplyDelete
  48. @Yan
    insyaAllah kak
    dah pegi pun kat ubud, tempat favourite kak yan tu :D

    ReplyDelete
  49. wah berdua aje? honeymoon eh..harus balik dapat adik lagi hihihihi

    ReplyDelete
  50. Tengok hotel dan bilik pun sgtlah selesa.. bestnyaa..hik hik hik

    ReplyDelete
  51. cantik tempat penginapan. Kat library ada buku apa?

    ReplyDelete
  52. wei....cepat la balik....

    lagi lama ko duk citu.lagi sakit hati aku...sbb ko akan ambik bnyak gmbr, pas tu akan upload kat blog pas tu aku akan baca dan tegnok......

    arggggggghhhhhhh...........

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  53. Alang-alang cabut carft bawa balik... bawa balik sekali katil dia... I loikeeeeee

    ReplyDelete
  54. @CatlinaFly
    berdua
    tapi husband meeting, saya jenjalan
    so, bukan la honeymoon sgt pun.. hehe

    ReplyDelete
  55. @Rinna
    tapi most of the time tak lekat kat bilik pun..
    hihi

    ReplyDelete
  56. @HaniCheLat
    kat library tu ada sotkaba jer
    nape ntah dia panggil library.. hahaha

    ReplyDelete
  57. @Sumijelly
    apsal lak ko nak sakit hatinya
    rezeki memasing la
    mana tau bulan depan laki ko pulak ada meeting kat sini, so harus la ko ngekor jugakkan??? heheh

    ReplyDelete
  58. @Ayin Masliza
    i loikeee the idea too..
    nanti saya tanya diorang nak jual tak katil tu
    ekekeke

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)