Friday, September 9, 2011

090911 : Seronoknya Kampung


parit sepanjang kampung
(dulu lagi dalam, suka buat bot kertas then campak dalam parit)




berjuntai-juntai
petik.. pulas.. ngappppp..
best... makan sampai kembung!!


ada orang kampung tanya
anak Sirat (nama glamer abah kat kampung) tu, kawen dengan cina masuk islam ke?
hahaha!



:)



.

32 comments:

  1. Dulu buat majlis perkahwinan kat mana, Dr? Tak jemput orang kampung ya? Hehehe...

    ReplyDelete
  2. ooo baru tahu kenapa nama buah tu pulasan, pulas-pulas masuk mulut ye.

    ReplyDelete
  3. muka mcm cina tp xtau ckp cina xde maknanyer.. ahaha, me gurau2 jer akak doc yg ramping tewww..

    salam ariraya maaf zahir batin.. ihiks

    ReplyDelete
  4. Kampung mana ni? Selamat hari raya doc...

    ReplyDelete
  5. suasana mcm nielah di rindui bila tiba raya dan cuti2 sek kan ..
    akak pula rindu kat kg muar johor .. huhuhu rindu dgn suasana kg di muar tuuu huhuh

    ReplyDelete
  6. macam dah ada yang kena pulas masa atas pokok lagi, buah tu... haha

    ReplyDelete
  7. kampung mmg best... fuh.. rindunya..

    ReplyDelete
  8. kat kampung saya pon ada parit macam tu, tapi kami dulu siap berkubang dalam tu sebab nak tangkap ikan sepat ngan ikan puyu.. arhg... rindu zaman tu. now bila jumpa geng bebudak lelaki yg sama2 berkubang, macam tersipu2

    ReplyDelete
  9. kampung is the best destination - hari ni cakap omputih lak

    ReplyDelete
  10. kt Johor mmg setiap kg ada parit..nama kg2 pn kebykkan ada "PARIT...."

    hi.hi.hi....mmg muka sebijik cam cina...

    ReplyDelete
  11. Org kampung tu start lah nak menyebok..patotnya Pakcik Sirat cakap "anak aku kawin dgn Caucasian lah"..haha

    ReplyDelete
  12. bestnye..main pulas je pulasan tu,hehehe

    ReplyDelete
  13. kihkihkihhhhh....

    kesiannn encik nuklear....

    ReplyDelete
  14. @kakcik
    masa tu parents dah bermastautin kat rawang, atuk2 semua dah takde.. tu yg tak jemput org kampung tu, jemput orang bandor jer.. hehehe

    ReplyDelete
  15. @Cik Ina Do do Cheng
    yeszzaaa.. nak makan kena pulas dulu kulit dia :))

    ReplyDelete
  16. @en_me
    salah tu.. patutnya ayat dia camni
    'anak cina tapi xtau ckp cina xde maknanyer'.. hehehe

    dia pun dah lali dah dgr kutukan x membina drp kitorg ;p

    ReplyDelete
  17. @gismo82
    kampung kat pontian
    (bukan pontianak tahu!) ;))

    ReplyDelete
  18. @k.ieda
    segala yg ada 'cinta kenangan silam' memang best kan
    huhu

    ReplyDelete
  19. @kucingorengemok
    fresh dari pokok gitteww! haha
    sape punye keje ntah

    ReplyDelete
  20. @bujal X
    kalau nak tahu, lagi hitam lagi manis tau!

    ReplyDelete
  21. @rATu kEBaYA
    beruntung sape2 yg ada kampung n ada sedare mara kat kampung lagi.. huhu

    ReplyDelete
  22. @alien
    dah lama x balik kampung, tu yg sesekali balik terus jadi jakun tu! haha

    ReplyDelete
  23. @Ayin Masliza
    saya takde sampai berkubang..
    takut terrmandi air penuh 'urea'.. ekekkee
    tapi dok main pancing2, main lumba2 sampan kertas tu, selalu!

    ReplyDelete
  24. @k.NzA
    memang..
    kampung saya parit patah! hehe :D

    ReplyDelete
  25. @Daddy Ziyyad
    memang
    wujud lagi orang2 kampung yg ortodox.. ekeke

    ReplyDelete
  26. @DrSinga
    dah tahap sampai tak larat nak menjawab dah
    haha

    ReplyDelete
  27. @Yati
    tapi harraz kata 'kg mummy tak best.. buruk!' hahaha

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)