Sunday, May 6, 2012

Random Pics : Vienna

A S S A L A M U A L A I K U M


Tengah boring
ada orang layan bola malam ni
New Castle vs Manchester City
saya dah jadi macam cicak kena baling dengan kapur.. haha!

Tetiba teringat ada gambar-gambar lama belum post kat sini
so, layan jelah ye
gambar-gambar terakhir dari Vienna.. kira penutup tirai lah
sebelum kita post gambar tempat lain pulak lepas ni
=)

ni toilet kat station Karlsplatz
yup.. with music! lagu mozart! :)


ini Karlskirche
besar.. tersergam depan mata
mula dibina tahun 1716



ini station asal Karlsplatz
tingkat tengah ada kafe
turun bawah lagi baru jumpa subway


baru pacak tripod.. hujan turun
alahaii..


yang oren tu building Friends of Music - concert hall
sebelah kiri ada k├╝nstlerhaus - art exhibition building
tapi masa tu tengah tutup untuk renovation


Mother and son :)


Votivkirche 
one of the most important neo-Gothic religious architecture sites in the world
siap dibina April 1879


kedai souvenirs


ini Volkstheater
nama melayu - teater rakyat.. hehe
beroperasi sejak 1889!


yang kuning comel ni Ringtram
kalau nak pusing-pusing city center, tapi malas nak jalan kaki,
boleh naik tram ni
tapi dia jalan jer satu round, takde berenti-berenti


kedai jual daging halal kat Reumannplatz/Favoriten


bank kat Favoriten


pasar pagi/ pasar tani kat Reumannplatz
pagi Sabtu


cuci mata sampai juling!


kat Vienna beg-beg Kipling (original oke) dia jual bodoh-bodoh jer
kedai biasa-biasa jer
takde butik besar/ gah macam kat MidValley nun
harga?? saaaaangat murah kalau compare dengan harga kat Midvalley
berbaloi sangat beli Kipling kat sana
Sape nak kirim?
Boleh pre-order untuk tahun depan... hihihi



dah.. abes dah citer Vienna
no more... full stop
(unless kalau tahun depan pergi lagi.. haha!)



.



9 comments:

  1. mesti syok duk dalam toilet dengar lagu :p

    dah abes ker? alamak, x abes baca lagi semua ni..

    ReplyDelete
  2. assalam doktor hani..kalau acik bukan juling lagi dah..tengok gambar pun dah suka..
    letak le banyak2 gambo beg tu..sukaaa sangat tengok..

    ReplyDelete
  3. acu merasa naik tramp tu masa ke Swiss dulu
    best gak...masa tu cam jakun je "keretapi" bergerak atas jalan raya..hehehee

    ReplyDelete
  4. saya tgk gambo kat sini je pun dah sampai juling! belum gi sana lagi nih! :D

    ReplyDelete
  5. syok aje layan gambar2 tu.. ;ep[as ni gambar2 medan pulaklah ye hanie..

    ReplyDelete
  6. cool! dalam jamban layan Mozart. ~ahahah

    aku suka betol kalau gi pasar tani kat oversea..sejukkkk...:)

    ReplyDelete
  7. mmg xnk kuar dr toilet la..hahaha

    ReplyDelete
  8. nk g lagi keeee?? beshnyerr..jelessssss, sepah2 je beg kipling tu,hahaha

    ReplyDelete
  9. toilet ada muzik tu.. aiseh, susah la, takut *barang* tak terkeluar dek sebab leka dengar muzik.. keke.. mozart lak tuu..

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)