Wednesday, June 6, 2012

Bukit Malawati Kuala Selangor


Aktiviti 3 Jun 2012

cuaca masih panas tak hengat!

wajah-wajah excited nak bagi monyet makan :)

kenapa meriam ni pointing kat rumah api?

strategically located
boleh nampak lanun datang!

rumah api dan kepala train yang macam clown

area ni buat saya teringat kat Uluwatu, Bali
  
haha.. seronok monyet ni. ramai betul orang nak bagi dia makan

makan..                                                      makan lagi...                                      dah kenyang la tu!

main ambik aje ye.. tak cakap terima kasih pun??!

dia dan anaknya.. kedekut mak dia ni.. tak bagi pun anak dia makan. kacang kat tangan anak dia pun dia ambik jugak!


Dan dia bersungguh-sungguh nak masuk muzium
nak menjejak sejarah keluarga katanya

their ancestors

..Daddy's great-grandfather..

Makam Di Raja

agak-agak apa agaknya dialog diorang?
hehehe..




.

24 comments:

  1. Sekarang ni mak selalu pergi 'melawat' monyet di Taman TAR, Ampang je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. monyet kat situ jinak tak mak? :)

      Delete
  2. ada benda nak cakap ni..

    sebenarnya...

    binatang bulu kelabu tu..

    orang kuala selangor tak panggil monyet..

    kitorang panggil lotong~~keh keh~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. hantam sajalah
      asal ada ekor, ada rupa camtu, semua den belasah panggil monyet jer!
      ;)

      Delete
  3. gambar last tu , mcm mereka bercinta plak...tp mcm ada masalah...duk memikirkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. boleh buat contest cipta dialog nih
      ;)

      Delete
  4. berani betui amoi bagi monyet makan
    jinak2 yek semua monyet tu

    nx time kak ati nk plan mai situ pula
    bukit jugra tak cantik mcm gini kot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jinak kak ati.. instead, diorg pulak yg takut dgn orang. bila nak pegang dia lari

      laaa, terbalik. kitorg next time nak try pegi jugra pulak
      hehe

      Delete
  5. belakang rumah sy kt kampung berlambak monyet..tp xbrani nk dkt sbb semua garang..

    ReplyDelete
  6. monyet yg coklat tu monyet liar
    hat yg kaler itam tu lotong.
    gold silver ear monkey klu tak silap ayu
    yg tu ok
    mmg dari kecik selalu lepak malawati ni
    dri memula bese2 smpailah dah cantik
    lotong tu masa kecik kaler gold
    dlm entry ayu ade gmbo ank dgn mak tgh rilek mkn pisang
    mak dia kaler itam,ank dia kaler gold

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah.. ada nampak yg kaler gold tu
      tapi susah beno nak tangkap gambo dia
      asyik lari jer

      Delete
    2. nnti akak tgk kat blog ayu
      ade ayu dpt tangkap
      under tag ngelencer bm
      mgm rezeki dpt tangkap gambo
      masa tu baru bape minggu beranak kot?
      sbb ade pakcik sorang tu bgthu masa ayu ralit nengok amk lotong tu dgn anaknya

      Delete
  7. saya siap siap beli kacang dan buah kat kedai kat rumah nak bagi mereka.
    sedekah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kacang kat sana mahal betol kan?!

      kakak, tau tak tempat tu tutup kul baper? saya lupa nak tengok hari tu.. haha

      Delete
    2. lepas 6:45 ptg.. boleh bawak naik kereta sampai atas
      tak tutup rasanya

      Delete
  8. scary nya rupa paras monyet yg hitam tu sisss... erkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann??
      tapi dia tak serang orang.. hehe

      Delete
  9. akak tak suka tgk monyet hitam tu, rasa takut kena cakar le pulakkk. selalunya monyet2 ni suka rampas makanan dari tgn anak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak cakar
      tapi bab rampas tu memang betul! hehehe
      tamak diorang nih ;)

      Delete
  10. dah teringat Uluwatu tu, apa lagi, bwk2 lah check website AA ! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..??!
      tunggu promo lah! hehehe

      Delete
  11. dr KL ke sini, brapa jam ya? x penah g lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lalu LATAR, sekejap jer.. setengah jam boleh sampai
      :)

      Delete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)