Wednesday, June 6, 2012

Kala Malam Bulan Mengambang



musykil.. bulan sikit punye cantik, kenapa orang selalu kaitkan
dengan mende-mende mistik?

 Bulan malam tadi,sekitar jam 10
terang, tidak di ganggu sang awan


awan tu macam dolphin
dolphin nak makan bulan ;)

tak lama lepas tu, angin dah mula menolak awan
maka hilanglah dia dari pandangan
ok, boleh masuk tido! :)

26 comments:

  1. salam drhanie..
    oo drhanie nak kena tengok bulan mengambang dulu baru boleh masuk tidur ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam acik.. hehe.. tula, kena dating dulu dengan bulan
      ;)

      takdelah.. sebetulnya, balik dari makan kat kedai, nampak bulan terang, tu yang terus ambik gambar tu :D

      Delete
  2. saya tgk masa malam bulan dikepung awan. tak kasi can langsung! :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. GB mungkin terlewat 10 menit la tu :)

      Delete
  3. Mak tak sempat nak tengok bulan pun sebab badan dah penat sangat. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe mak, malam ni mesti ada lagi
      tapi mungkin dah tak penuh mcm semalam :)

      mak rest ok!

      Delete
  4. aku malam tadi nampak jugak bulan cun ni..malas tapi nak keluarkan kamera! ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tembak, kot la nampak dot itam yg diperkatakan tu
      ahahahaaa

      Delete
  5. samalah cam js smlm smpt ambik shoot bulan tp tak berapa cantik....hihi..

    lepas tu bulan ditutupi awan...tak smpt nk shoot..hihi

    salam kenal awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas bulan dilitupi awan, awal pagi hujan selebatnya.. hihi

      salam kenal jugak js :))

      Delete
  6. Cantik bulan mengambang penuh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 tanya.. mummy, kat moon tengah siang ke kat sana?
      hehehe

      Delete
  7. Lepas tengok bulan mengambang tido...lepas tu mimpi bulan jatuh keriba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhh.. best tu kak aina!
      hehehe

      Delete
  8. x sempat aritu nk tgk gerhana bulan..

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. sebab tu ramai yg memuja bulan
      :)

      Delete
  10. cantikk
    sempat layie capture permandangan nie
    kekuasaan allah kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan baru balik kedai masa tu kak
      ekeke

      Delete
  11. kalau kat kampung ni, nak keluar rumah ambek gambar pun takut. Nanti ada bunyi aoooooouuuuuu!!! di kejauhan haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. betul tu kakpah!
      dengar bunyi pelik2 sket, terus meremang bulu roma :D

      Delete
  12. subhanallah....kejadian alam ciptaan Allah...

    ReplyDelete
  13. kalau cerah masa gerhana hari tu kan besttttttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn..
      Ada skali aritu kitorg tgk gerhana dari danga bay
      Time tu belum pandai ambik gambo bulan tapi.. Huuu.. Rugi!

      Delete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)