Saturday, June 2, 2012

Tak Perlu Ke Kuala Sepetang Yang Jauh Nun Di Sana

  


Mi Udang Mak Jah

Mi Udang Special
harganya.. cuma RM 8.00 sepinggan
dengan udang sebanyak 8 ekor.. sedap!! kenyang!!
mungkin udangnya tak sesegar udang di Kuala Sepetang
namun sekurang-kurangnya, kuahnya tiada rasa hanyir seperti yang di sana
(pada pendapat lidah saya lah)
:)



Di mana?
Nama kedainya Nakhoda Mi Udang & Tomyam Seafood

Lokasi?
Area Selaman Bandar Baru Bangi
berhampiran stesen minyak Petronas
betul-betul di tepi jalan besar


their specialties

Errrrr... tergeliat lidah nak pronounce KOEW tu!
Hehe



malam ni nak pegi jumpa kawan Tinkerbell
tapi orang kata time bulan terang dia tak banyak keluar la pulak
hopefully ada rezeki la nak jumpa Blaze and his friends ;)



.

32 comments:

  1. Jom la kita dating di sana sebelum GB berangkat ke Johor, nak? Tapi kena tengok jadual hujung minggu la pulak...

    ReplyDelete
  2. tergoda dengan char kuey teow tu! tak minat udang, jadinya tak terliur dengan mi udang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. CKT tak try lagi..
      dah try nnt saya bgtau sedap ke tak.. hehe

      Delete
  3. sodap nyooo..banyak betul dia letak udang tu.

    ReplyDelete
  4. try mee udang penang plakkk ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jauh la pulak.. hehe
      kalau sesat ke sana nanti, saya mesti cari! :D

      Delete
  5. Harus mencubanya. Udang yang menutupi mee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena mintak pinggan lain untuk kopek kulit udang
      hehe

      Delete
  6. lama dah saya nampak kedai ni, tapi tak pernah try. maklumlah, not a big fan of mee. kalau mintak meehoon udang boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia akan jadi bihun udang!
      hehe.. boleh kottt

      Delete
  7. wah ahh .. sedap nyee mee udang
    sure x pandang kanan dan kiri nie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak pandang dah k.ieda
      slurppp slurppp sampai abes.. hehe

      Delete
  8. mee udang bwh titi kat pekan changlun pun sedap gak...hehehehe

    ReplyDelete
  9. ish Bangi nih! ish ish Bangi nih!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. GB kena pindah bangi la
      takleh pindah jb.. ekekke

      Delete
  10. Replies
    1. waaa.. kena tutup awan, tak nampak!

      Delete
  11. salam akak...wow bestnye..

    penah pekena mee udang kat sg dua penang...best gak...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ccc

      penang lagi! adeiii.. penat tu nak drive all the way up to penang.. hehehe

      Delete
  12. blhlah kite same2 jd host JJCM bangi,hik3..ok sis,wajib cuba nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh.. boleh.. hehehe
      kita bukak TV channel sendiri :D

      Delete
  13. sedapnyer...harga pon oke je tu..kalo kat kemaman ni..xde lg kot..atau lya j y xtau

    ReplyDelete
    Replies
    1. belah pantai barat jer kut yg banyak lya?
      mai la datang bangi :))

      Delete
  14. ada orang marah ngan bangi.. hehehe... k.ana pun tak berapa feveret sea food.. selalu kalo makan makanan yang ada udang, udang2 tu akan diexport ke pinggan sebelah..hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lenkali saya mesti duduk sebelah k.ana!!
      hehee

      Delete
  15. Replies
    1. sebbaik selak-selak tak jumpa benda lain.. heee~

      Delete
  16. Assalamualaikum,
    Biasa tengok jeee kedai tu...kalau mlm minggu susah nak parking, itu yang tak pernah merasa lagi tu ;)

    Entri ni buatkan liur dah menitik hu hu hu hu

    ReplyDelete

pecah kaca, pecah cermin..
sudah baca, dialu-alukan mengkomen ;)